Očuvanje radnih mjesta: Objavljen javni poziv za dodjelu potpora otočnim poslodavcima

Očuvanje radnih mjesta: Objavljen javni poziv za dodjelu potpora otočnim poslodavcima
Foto: freeimages.com
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu državnih potpora male vrijednosti u 2014. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta.
 
Rok za podnošenje zahtjeva i propisane dokumentacije je 31. listopada 2014. godine.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Korisnici potpora su otočni poslodavci, odnosno fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe koje imaju sjedište na otocima i koji svoju djelatnost obavljaju na otocima.
 
Potpore za očuvanje radnih mjesta na otocima dodjeljuju se u visini jedne prosječne mjesečne bruto plaće na otocima I. skupine – slabo razvijenim i nerazvijenim, ili polovice tog iznosa na otocima II. skupine – razvijenim otocima, za svakog zaposlenika koji ima prebivalište na otoku i zaposlen je kod istog poslodavca duže od godinu dana.
 
"Time se stvaraju uvjeti za očuvanje postojećih radnih mjesta, a omogućuje se i lakše zapošljavanje novih djelatnika, čime se unaprjeđuje poslovanje i razvoj otočnih tvrtki kao i razvoj otočnog gospodarstva“, navode iz Ministarstva.
 
U 2012. godini ovim potporama potpomognuto je poslovanje 157 otočnih poslodavaca čime se pridonijelo opstanku 2486 radnih mjesta na  otocima dok je u 2013. njih 189 dobilo potpore za 2496 radnika.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara