Odgođeno sutrašnje suđenje Sanaderu u slučaju HEP-Dioki

Odgođeno sutrašnje suđenje Sanaderu u slučaju HEP-Dioki

Foto: Hina

NOVO suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, koje je sutra trebalo početi na zagrebačkom Županijskom sudu radi slučaja HEP-Dioki, odgođeno je zbog bolesti suca, doznaje se od suda.

Bivšeg premijera u tom se slučaju tereti zajedno s bivšim vlasnikom Dioki grupe Robertom Ježićem i predsjednikom Uprave HEP-a Ivanom Mravkom. Sanader je navodno s Robertom Ježićem 2008. poticao Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna i prodaje struju ispod tržišne cijene.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao je Hini da sutra neće biti rasprave zbog bolesti suca. Dodao je da se ne zna kad će biti zakazana nova rasprava, a pretpostavlja se da bi to moglo biti na jesen. Možda će isti sudac nastaviti s raspravom, a uvijek postoji mogućnost da se izabere novo sudsko vijeće, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderovi branitelji rekli su kako ih je sud obavijestio da sutra neće biti rasprave.

Bivši premijer već je pravomoćno osuđen na osam i pol godina zatvora zbog provizije od Hypo banke te primanja mita od mađarskog Mola u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, i nepravomoćno na devet godina zatvora zbog Fimi-medije, gdje su HDZ i njegovi bivši dužnosnici proglašeni krivima zbog izvlačenja novca iz državnih ustanova, koji je završio u crnom fondu HDZ-a i Sanaderovu džepu.

Još mu se sudi zbog primanja mita u slučaju Planinska, a taj nekad najmoćniji hrvatski političar suočen je i s optužbama u slučaju HEP-TLM, u kojem ga se tereti da je HEP oštetio za 650 milijuna kuna, potičući Mravka da šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju prodaje struju ispod tržišne cijene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara