Odlazi šator

Odlazi šator

Foto: FAH

DOBRE su šanse da će šatori ispred Ministarstva branitelja u Savskoj uskoro biti razmontirani. Da se o tome razmišlja potvrdio je u razgovoru za Index jedan od lidera šatoraša Josip Klemm.

"To je jedan od prijedloga koji je došao iz braniteljske populacije i koji ćemo svi zajedno razmotriti u rujnu ili listopadu", izjavio je Klemm, te dodao da će uklanjanje šatora biti direktno povezano s parlamentarnim izborima.

"Ideja je da se šator makne kada se raspišu izbori, kako ne bismo bili na strani ni jednih, ni drugih. Ne želimo utjecati na izbore. Odluku o tome ćemo donijeti zajedno, a ja privatno mislim da je to dobar prijedlog", kaže Klemm.

Osvrnuo se Klemm u razgovoru za Index i na tvrdnje ministra Predraga Matića, koji smatra kako šatoraši iz Savske već neko vrijeme traže razlog za povlačenje.

"Da smo mi htjeli izlaznu strategiju, imali smo za to mjesec dana. Njemu bi bilo bolje da se ulovi svog posla", kaže Klemm.

I šatoraši idu na izbore?

Šatoraši prosvjeduju u Savskoj ispred Ministarstva branitelja od 20. listopada prošle godine tražeći ostavke resornog ministra Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika te raspravu o Ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja. Klemm je podsjetio da su prosvjed potaknuli ratni veterani i ocijenio da je taj poticaj bio ispravan.

"Dok se ne raspišu izbori ili bar ne odredi datum parlamentarnih zbora prosvjed se nastavlja. I dalje želimo ukazivati na nebrigu prema hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu uopće", rekao je Klemm. Ocijenio je da Vlada Zorana Milanovića u skoro 300 dana prosvjeda još ništa nije napravila za veterane.

Jedan od vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, potvrdio je Klemmove riječi i dodao da će predstavnici veterana koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici, razgovarati sa svim zainteresiranim političkim strankama o svojim zahtjevima. Najavio je da, ako političke stranke neće biti zainteresirane za razgovor s njima, postoji vjerojatnost da šatoraši samostalno izađu na izbore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara