Odletjeli prerano u zrak: Spremali teroristički napad na stadion u Adis Abebi na kojem se igrala utakmica kvalifikacija SP-a

Screenshot: YouTube

SAMO pukom srećom izbjegnut je teroristički napad na stadion u Adis Abebi, na kojem su u nedjelju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP 2014 igrali nogometaši Etiopije i Nigerije, priopćile su etiopske vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica somalijskih bombaša-samoubojica planirali su se raznijeti na stadionu, ali se njihov eksploziv aktivirao ranije, na području oko pet kilometara udaljenom od Nacionalnog stadiona. Policija je identificirala ostatke dijela dvojice Somalijaca, a kako su nosili majice etiopske reprezentacije, vjeruje se da je njihov cilj bio izvršiti teroristički napad na samoj utakmici.

Policija je privela još tri osobe, a zasad još nije potvrđeno jesu li bombaši-samoubojice bili članovi islamističke skupine al Shabaab, koja je nedavno izvela veliki teroristički napad u Keniji. Kao i Kenijci, i Etiopljani su poslali svoje trupe u Somaliju za borbu protiv islamskih ekstremista kojima pripada i skupina al Shabaab, koja je 2010. izvršila napad u ugandskom glavnom gradu Kampali, ubivši 80 navijača koji su u kafićima pratili nogometnu utakmicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara