Održan prvi Koordinacijski sastanak partnera u sustavu razminiranja: Dogovorena daljnja suradnja

Održan prvi Koordinacijski sastanak partnera u sustavu razminiranja: Dogovorena daljnja suradnja

Ilustracija: Ronald Goršić/Cropix

U VLADINOM Uredu za razminiranje održan je prvi Koordinacijski sastanak između socijalnih partnera u sustavu razminiranja, priopćili su iz Vlade.

U nazočnosti ravnateljice Ureda Dijane Pleštine i ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Dražena Jakopeca, predstavnici HUP - Udruge humanitarnog razminiranja i sindikata u razminiranju u raspravi su još jednom razmijenili mišljenja o nedavno potpisanom kolektivnom ugovoru za poslove razminiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obje su strane svjesne prijepora koji i dalje postoje, no izražena je spremnost za nastavak razgovora, s obzirom na to da im je zajednički interes stabilnost i učinkovitost sustava razminiranja u RH.

Pleština i Jakopec predložili su da dinamika koordinacijskih sastanaka bude na mjesečnoj bazi ili češće, ako bude potrebe, što su poslodavci i sindikati prihvatili. Obvezali su se objema stranama prezentirati prijedlog rješenja aktualne situacije u razminiranju, odnosno predložiti održivi model razminiranja, koji će uvažavati stavove obiju strana i koji će kao takav osigurati da hrvatski protuminski sustav do kraja ove godine neometano funkcionira. Tijekom sastanka dotaknute su i neke od aktualnosti u protuminskom djelovanju Hrvatske.

Podsjetimo, predstavnici sindikata u razminiranju i HUP - Udruge humanitarnog razminiranja potpisali su 8. srpnja 2013. novi kolektivni ugovor te sporazum kojim je, posredovanjem Vladinog Ureda za razminiranje, Hrvatskog centra za razminiranje i Ministarstva rada i mirovinskog sustava, okončan štrajk pirotehničara započet 26. lipnja 2013.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara