Odvjetnik Miljević: Rješenje o provođenju istrage protiv Čavlović Smiljanec kontradiktorno i neodrživo

Foto: Hina

ODVJETNIK Veljko Miljević izjavio je večeras da rješenje o provođenju istrage protiv njegove klijentice Nade Čavlović Smiljanec, koju se sumnjiči da je kao ravnateljica Porezne uprave stopiranjem ovrhe nad jednom osječkom tvrtkom oštetila državni proračun, još nije pravomoćno jer je na njega jučer uložio žalbu, a uz to ga smatra neodrživim jer je činjenično i zakonski kontradiktorno.

Preciznije o sadržaju rješenja i žalbe ne mogu govoriti jer nije pravomoćno, ali mogu reći da se u žalbi ne osvrćem na djela koja se mojoj klijentici stavljaju na teret, nego na način na koje je sastavljeno i u izreci proturječno u činjeničnom i zakonskom dijelu, izjavio je Hini Miljević.

Pojasnio je da se vlasnika osječke tvrtke Željka Biloša tereti da je vršio pritisak na šeficu osječke Porezne uprave Ružicu Kovačević, ali i na ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec da mu reprogramiraju porezni dug i da ne idu u postupak ovrhe.

"I jedno i drugo je kontradiktorno jer kada je on to posredno tražio one (Kovačević i Čavlović Smiljanec) donose rješenje o odbijanju reprograma duga, a odbijaju i njegov zahtjev da se ne ide s ovrhom", rekao je Miljević.

Smatra da je rješenje takvo da se ne može održati jer je puno proturječnosti i izrazio uvjerenje da će DORH nakon uložene žalbe izdati novo.

Čavlović Smiljanec, koja je danas dala ostavku na mjesto ravnateljice Porezne uprave i pomoćnice ministra financija kazneno je prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u Osijeku, Ružice Kovačević, ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe nad tvrtkom Željka Biloša, proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna.

I Kovačević i Čavlović Smiljanec odbacile su bilo kakvu upletenost s tim slučajem. Smiljanec Čavlović danas je izjavila da toga čovjeka ne pozna, a da joj sve podmeću pojedinci iz Ministarstva financija i Porezne uprave zbog čega je i podnijela ostavku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara