Oglasila se zagrebačka policija: Bilo je 250 prosvjednika, troje uhićenih bili su provokatori

Oglasila se zagrebačka policija: Bilo je 250 prosvjednika, troje uhićenih bili su provokatori

Foto: Hina

TROJICU muškaraca privela je policija tijekom osiguranja subotnjeg "antibraniteljskog" prosvjeda, u kojemu se oko 250 građana u koloni kretalo od zagrebačkog Trga bana Jelačića do šatora u Savskoj 66, no, uhićeni najvjerojatnije nisu bili dio prosvjedne kolone već su unutar nje pokušali izazvati sukobe, izvijestila je zagrebačka policija.

Nad dvojicom je policija upotrijebila sredstva prisile - nad 61-godišnjim G.S. zbog pokušaja probijanja sigurnosnog policijskog kordona na raskrižju Savske i Vukovarske, a nad 28-godišnjim I.J. zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, rečeno je u nedjelju u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Treći uhićeni, 34-godišnji G.T., priveden je radi utvrđivanja identiteta, jer kod sebe nije imao osobne dokumente.

Neslužbeno se doznaje da su trojica muškaraca najvjerojatnije bili 'provokatori', kretali su se u "antibraniteljskoj" koloni koja je krenula s Trga bana Jelačića, no htjeli su izazvati sukobe unutar mirnog prosvjeda.

Svi trojica prekršajno su obrađeni i pušteni, kažu u policiji.

Policija nije zabilježila izgrede tijekom samog prosvjeda koji je održan pod geslom "Stop teroru šatoraša", a sudionici su se oko 17 sati vratili na početnu točku s koje su krenuli, na središnji zagrebački trg, i mirno završili prosvjed.

Osim trojice privedenih, nije bilo drugih privođenja niti policijskog postupanja, ni u Savskoj 66 ispred Ministarstva branitelja, gdje u šatoru i oko njega hrvatski ratni vojni invalidi i ratni veterani prosvjeduju protekla četiri mjeseca, a gdje se u vrijeme subotnjih događanja okupilo tisuću građana koji podržavaju šatoraše.

Subotnji prosvjed, koji se održao od 13,55 do 16,35 sati, nije bio prijavljen u policiji, kao ni prosvjed u Savskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara