Oko 400 ilegalnih imigranata uspjelo ući u Španjolsku u jednom od najmasovnijih prodora

Foto: FAH

VIŠE od 1000 subsaharskih imigranata pokušalo je u srijedu prijeći granicu koja razdvaja Maroko od Melille, a oko 400 ih je na kraju uspjelo ući u španjolsku enklavu u jednom od najmasovnijih prodora u taj grad od 2005., prema lokalnim vlastima.

"Više od 1000 subsaharskih imigranata pokušalo je ući u Melillu oko 6 sati ujutro", objasnio je predsjednik autonomnog grada Melille Juan Jose Imbroda na javnom radiju RNE.

"Mislim da ih je oko 400 uspjelo ući", dodao je on, "što je vrlo znatan broj".

"Dolazili su u valovima" do trostruke ograde na granici, sedam metara visoke i 11 kilometara duge, koja tvori polukrug oko mediteranskog grada Melille, na sjevernoj obali Maroka, nastavio je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio ograde, vanjski, srušen je" u naletu, rekao je dužnosnik.

"Dolazili su u valovima. Marokanske vlasti dobro su surađivale. Civilna garda bila je dobro raspoređena. No, bilo ih je teško zaustaviti", objasnio je Juan Jose Imbroda.

U Melilli je prihvatni centar prenapučen. "Ima oko 2000 smještenih osoba" na 480 mjesta, objasnio je Juan Jose Imbroda u srijedu. "Zamislite kakav ćemo problem imati jutros kad se nađemo s njih još 400 na 2000 koji su već ondje".

Melilla i Ceuta jedine su dvije kopnene granice između Afrike i Europe čime je Španjolska jedna od zemalja najpogođenijih ilegalnom imigracijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara