Opatijska policija uhitila lažnog policajca

Ilustracija: Shutterstock

OPATIJSKA policija uhitila je lažnog policajca, 29-godišnjaka sa šireg područja Huma na Sutli koji je utvrđivao i naplaćivao "prekršaje" drugim građanima.

"Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje te kazneno prijavila 29-godišnjeg hrvatskog državljanina sa šireg područja Huma na Sutli zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlašteno obavljanje službene radnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazneno djelo je počinio tijekom kolovoza ove godine na štetu 23-godišnjaka s opatijskog područja. Naime, mladića je zatekao u ranim jutarnjim satima kako spava na otvorenom te mu se predstavio kao policajac kazavši mu kako je počinio prekršaj iz domene javnog reda i mira.

Mladić mu je za `učinjeni prekršaj` dao novac nakon čega je `policajac` u nekoliko navrata izbjegavao da mu dostavi obećanu potvrdu o plaćenom prekršaju. 23-godišnjak je oštećen za oko 650 kuna.

Policija poziva građane ukoliko su eventualno oštećeni na sličan način da se jave u Policijsku postaju Opatija, najbližu policijsku postaju ili na telefon 192", stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara