Opet nove cijene cigareta! Neke od sutra skuplje, a neke jeftinije za kunu!

Opet nove cijene cigareta! Neke od sutra skuplje, a neke jeftinije za kunu!

Ilustracija: Guliver Image/Getty Images

NAKON što su početkom tjedna kompanije TDR i Philip Morris podigle cijene svojih cigareta, na isti su se potez odlučili i drugi proizvođači. O promjenama cijena su Lidl Hrvatska, JT International Zagreb i Legenda Promet izvijestili Carinsku upravu. Nove cijene stupaju na snagu sa sutrašnjim danom, petkom, 12. srpnja.

Lidlove cigarete Goldfield Full flavour i Fine flavour od sutra će umjesto 16 koštati 17 kuna.

Cigarete Winston Cool Xspression JT Internationala će se prodavati  21 kunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legenda Promet odlučio je smanjiti cijene svojih Karelia Superslims OME i Superslims OME Yellow cigareta pa od sutra stoje 22 umjesto dosadašnjih 23 kune.

Podsjetimo, od ponedjeljka se TDR-ove Ronhill cigarete prodaju za 23 kune, Walter Wolf i Walter Wolf white za 22 kune, Filter 160 za 21 kunu, Walter Wolf meki za 20 kuna, a Benston i York za 19 kuna. Philip Morrisov Marlboro od ponedjeljka stoji 25 kuna, a Muratti 22 kune.

Ministarstvo financija objavilo je ranije kako se cigarete mogu prodavati po višim maloprodajnim cijenama od naznačenih na duhanskoj markici, ali ne višim od zadnje prijavljene maloprodajne cijene. Državni inspektorat objavio je kako svi trgovci koji imaju ili će staviti u maloprodaju cigarete označene markicama s nižom cijenom, o višoj cijeni po kojoj se cigarete prodaju na prikladan i dostupan način trebaju obavijestiti potrošače.

Cijene svih cigareta dostupne su na stranicama Carine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara