Optuženi umro, neće nikada biti kazne za ubojstvo Zagrepčanina Zlatka Mikulića

Foto: Ilustracija

UMRO JE Petar Jurić, optuženi za ubojstvo Zagrepčanina Zlatka Mikulića. Jurić je ubio sa 82 godine 2007. godine, a kako mu je zdravlje bilo sve lošije, posljednjih godina mu uopće nisu ni sudili, već samo provjeravali je li mu se stanje popravilo.

Vještaci su utvrdili da je raspravno nesposoban i nisu bili nimalo optimistični u pogledu oporavka. Kako je Jurić umro, Županijski sud u Splitu, mogao je tek donijeti rješenje o obustavi postupka. Tako obitelj ubijenog nikada neće dobiti sudsku zadovoljštinu. 

Mikulića je Jurić ubo nožem u srce tijekom rasprave na stubištu zgrade početkom kolovoza 2007. godine. Juriću je smetala buka, a dok su se raspravljali izvadio je nož i ubo Mikulića, koji je baš tog dana s obitelji stigao na ljetovanje u Trogir. Nažalost, liječnici mu nisu mogli pomoći.

Jurića su spremili u pritvor, no pušten je nakon godine dana, upravo zbog teškog zdravstvenog stanja. Ni tu nije išlo glatko. Vrhovni sud ga je vraćao u pritvor nekoliko puta, sve dok i sami nisu zaključili da je boravak iza rešetaka u ovako poodmakloj dobi neprimjereno.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara