Oštetili HAC za 58,5 milijuna kuna: Prskalo i Lovrinčević ne osjećaju se krivima!

Oštetili HAC za 58,5 milijuna kuna: Prskalo i Lovrinčević ne osjećaju se krivima!

Foto: Admir Buljubašišć/Cropix

NA ZAGREBAČKOM Županijskom sudu počelo je suđenje bivšim čelnicima Hrvatskih autocesta Jurici Prskalu i Mariju Lovrinčeviću.

Bivši direktor HAC-a i član Uprave, Prskalo i Lovrinčević, izjavili su da se ne osjećaju krivima. Županijsko državno odvjetništvo tereti ih da su pogodovali tvrtki Skladgradnja u poslu na autocesti kod Ploča. Naime, u sklopu ugovora s Konstruktorom 2008. tražili su angažiranje Skladgradnje kao podizvođača za izgradnju neplaniranog odmorišta, a sve pod izlikom navodne potrebe Luke Ploče za kamenim materijalom. Tom su zlouporabom položaja i ovlasti, prema optužnici, oštetili Hrvatske autoceste za više od 58,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pročitane optužnice, Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Jasne Galešić prihvatilo je dokazne prijedloge odlučivši da će 15-ak predloženih svjedoka biti neposredno ispitano. Lovrinčevićeva odvjetnica Jadranka Sloković očekuje da će suđenje biti završeno do kraja godine.

Inače, praćenje početka suđenja nije dopušteno tv-snimateljima uz obrazloženje da se ono dopušta samo u predmetima USKOK-a i ratnih zločina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara