Ostojić: 100 posto smo spremni odgovoriti teroristima, a Brkić? Plagijator ostaje plagijator

Ostojić: 100 posto smo spremni odgovoriti teroristima, a Brkić? Plagijator ostaje plagijator

Foto: Media servis

MINISTAR unutarnjih poslova Ranko Ostojić u ekskluzivnom intervjuu za Media servis osvrnuo se na video koji je osvanuo na YouTubeu. Radi se o poruci Islamista koji zemljama bivše Jugoslavije, uključujući i Hrvatsku, prijeti osvajanjem.

"Ovo nije prvi slučaj sličnih poruka koje su poslane preko Youtube-a. Ne želim reći da opasnosti nema jer uvijek postoji opasnost od terorističkog napada, ali građani mogu biti sto posto sigurni da smo spremni odgovoriti na takve izazove. Ono što je važno, ne treba davati važnost upravo ciljevima kojima se želi postići ovakvim snimkama. Mislim da je važna propaganda u kojima takve snimke, dižu tenzije oko toga, a to jest cilj terorista"., rekao je ministar,

Kada kažete da ovo nije prvi put, koliko su onda česte ovakve snimke?

"Vrlo česte. Ovo je sada došlo u javnost. Imali smo prije dvadesetak dana sličnu snimku, ali moram reći da policija sudjelujući u Atlasu, posebnoj grupi zemalja Europske unije zajedno sa SAD-om i kroz antiterorističku koaliciju u tišini radi na svim onim snimkama i porukama koje mogu biti prijetnja za Hrvatsku."

Postoje li neke indicije koje bi osobe to mogle biti?

"Ja o detaljima toga ne mogu govoriti. Radi se u tišini. Naravno da njihov cilj nije da se otkriva identitet, sami znate kako izgledaju takve snimke. Sigurno je sljedeće, a to je da pazimo i u razmjeni informacija zajedno sa svojim saveznicima oko bilo koje osobe i prijetnjama koje se mogu dogoditi."

Slučaj svastika dobio je svoj nastavak. Policija je objavila video-snimku nastalu u noći 8/9. lipnja 2015. Na snimci se nalaze dvije nepoznate osobe, koje dovode u vezu s navedenim događajem i traži se pomoć građana

"Točno je da je policija nakon svih objavljenih razgovora i uz pomoć ljudi iz Ravnateljstva policije, evo i danas je objavljena snimka na našem webu, osobe koje su preskakale ogradu i za koje se sumnja da su tretirali travu i napravili taj nacistički simbol," rekao je ministar Ostojić.

Onaj dio počinitelja koji je sigurno kriv za sramotu kad je riječ o prikazivanju nacističkog simbola je već prijavljen - radi se odgovornim ljudima u HNS-u i organizatorima koji su propustili priliku prekinuti utakmicu, podsjetio je Ostojić. Pozvao je građane da pomognu.

"Za crtačima nacističkog simbola se traga i ja ću pozvati kao uvijek, kao ministar, kao osoba učiniti ću sve sa svoje strane da pomognem policiji da taj slučaj riješi. Ako bude potrebno i raspisivanje nagrade, što je moguć sljedeći korak ukoliko policija svojim redovnim policijskim istraživanjem ne uspije riješiti koje su to osobe koje se nalaze na snimkama," rekao je Ranko Ostojić.

Ministar se osvrnuo I na  jučerašnju odluku Upravnog suda: zbog proceduralne pogreške odlučili su da je diploma Milijana Brkića važeća. Ostojić je rekao očekuju I pismenu odluku kako bi mogli vidjeti što treba dalje učiniti – no poručuje: rad je plagiran, samo je pitanje dana kada će diploma biti oduzeta.

"Plagijator ostaje plagijator”, zaključio je Ostojić.

Ministar je komentirao i slučajeve poreznih utaja, nerede na stadionima, prijetnje Mireli Holy ali I otkrio jesu li najčuvanija Vlada u povijesti Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara