Ostojić poziva sindikate na novi krug pregovora: Hoće li sutra biti postignut dogovor?

Foto: Čitatelj Indexa

MINISTAR Rajko Ostojić pozvao je danas sindikate u zdravstvu na novu rundu pregovora kako bi se konačno pokušalo postići dogovor i okončalo štrajk koji traje od prošlog tjedna.

Šesti je dan štrajka u zdravstvu, a sutra će obje strane imati novu priliku za dogovor. Nakon propalog sastanka u subotu, ministar Rajko Ostojić pozvao je predstavnike sindikata liječnika i medicinskih sestara sutra na nastavak socijalnog dijaloga, a u srijedu na pregovore o kolektivnom ugovoru. Sindikalni čelnici Ivica Babić i Anica Prašnjak prihvatili su poziv.

"Ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić uputio je danas Hrvatskom liječničkom sindikatu i Hrvatskom strukovnom sindikatu medicinskih sestara - medicinskih tehničara poziv za nastavak socijalnog dijaloga za sutra, u utorak 24. rujna 2013. godine, u 10 sati u Ministarstvu zdravlja.

U očekivanju da će socijalni dijalog biti uspješan, ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić uputio je danas i poziv za nastavak pregovora o kolektivnim ugovoru za djelatnost zdravstva svim članovima Pregovaračkog odbora sindikata. Pregovori su sazvani u srijedu, 25. rujna 2013., u 10 sati u Ministarstvu zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da je za konačni dogovor iznimno važna spremnost na kompromis svih strana u pregovorima, uz poštivanje Zakona o radu i Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje.

Još jednom, uvjereni smo da Vlada i sindikati u zdravstvenom sustavu imaju isti cilj, a to je postizanje dogovora oko granskog kolektivnog ugovora, u kojemu će biti prepoznate specifičnosti svih struka u hrvatskom zdravstvenom sustavu", stoji u priopćenju Ministarstva.

"Ako će nas zvati samo radi čaše vode i kavice onda bolje da nas ne zovu"

"Ako će nas zvati samo radi čaše vode i kavice onda bolje da nas ne zovu. Ako nam nude rješenja i ako smo u stanju naći izlaz iz ove situacije, dapače vrlo rado!", kaže predsjednik Hrvatskog sindikata liječnika Ivica Babić.

"Ja sam ostala iznenađena da je stigao već u srijedu poziv za kolektivno pregovaranje jer trebalo je vidjeti sutra što će se dogoditi sa socijalnim dijalogom između nas, liječnika i ministarstva. Sutra ćemo se odazvati, a za srijedu ćemo vidjeti nakon sutrašnjeg sastanka", poručila je predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara Anica Prašnjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara