Ostojiću pozitivan primjer HDZ-ovka Matulović Dropulić: Bila je ministrica i dva puta gradonačelnica!

Ostojiću pozitivan primjer HDZ-ovka Matulović Dropulić: Bila je ministrica i dva puta gradonačelnica!
Foto: Ronald Goršić (Cropix)
 
"U UTRCI za gradonačelnika Zagreba nisam istisnuo Davora Bernardića, predložen sam i od strane predstavništva, Bernardića i gradskog odbora da se priključim timu. 'Bero' i ja radimo već dvije i pol godine, zajedno smo napravili strategiju, zajedno sa 500 članica i članova SDP-a, nestranačkih stručnjaka.Svi ovi prigovori nemaju ništa konkretno i apsolutno ne stoje", naglasio je u razgovoru za RTL danas ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je od sinoć službeni kandidat za gradonačelnika grada Zagreba od strane SDP-a.  

Ostojić je primjer HDZ-ovka Matulović Dropulić 
 
Ostojić za Bernardića kaže da su bili i ostali prijatelji kao i da je među njima sjajna suradnja. Ostojić  nije htio posebno komentirati ankete koje prognoziraju pobjedu Milana Bandića, već je rekao kako analize treba ostaviti analitičarima.  
 
"Svoj ću program sa svojim timom predstaviti vrlo brzo, zajedno s akcijskim planom, nositeljima i Zagreb će ponovno biti otvoren grad, europska metropola, zdravstveni i znanstveni centar i tehonološki i gospodarski pokretač, ne samo Hrvatske već i ovog dijela Europe", rekao je Ostojić za RTL koji se naravno osvrnuo i na činjenicu da je još uvijek i ministar zdravlja. Kako je kazao tu nema nikakvih prijepora. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Radim to cijeli život. Radim kao liječnik, kao sveučilišni nastavnik, profesor i znanstveni savjetnik, dakle, preklapanje je očito. Postoji cijeli niz primjera, i u Europi, da ministri idu sa pozicije ministra bilo koje vlade, za gradonačelnika. Ako želite primjere iz Hrvatske, tadašnja ministrica Marina Matulović Dropulić je također s pozicije ministrice išla na poziciju gradonačelnice i bila je dva puta gradonačelnica Zagreba. Dakle, to nije neuobičajeno, to nije čudno, to nije presedan", objasnio je ministar zdravlja.

Ostojić: Nema oporba ništa konkretno
 
Ostojić se naglasio da vjeruje u pobjedu jer je  život rizik. Isto tako ne dvoji u pobjedu. 
 
"Što se tiče oporbe i njihovog zahtjeva da date ostavku na mjesto ministra zdravlja, očito je da nemaju ništa konkretno. Ovo je demokracija i svatko ima pravo na svoje mišljenje", rekao je Ostojić. 
 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara