Otvara se izložba "Zakaj volim Zagreb"

Otvara se izložba "Zakaj volim Zagreb"

Foto: Index

U GRADSKOJ knjižnici na Starčevićevom trgu, u ponedjeljak 10. studenog u 18 sati biti će otvorena izložba fotografija, slika i pjesama članova Facebook stranice "Zakaj volim Zagreb".

Stranica broji više od 24.000 članova, a okuplja sve one koji vole, poštuju, cijene grad Zagreb, njegovu povijest, kulturu i običaje bez obzira odakle dolaze.

"Mi volimo reći to su standardne stvari u Zagrebu, HNK, gornjogradske ulice, imamo čak i jedan secesijski balkon, Arena Zagreb. Gledali smo tako da fotografijama obuhvatimo cijeli Zagreb, što je više moguće", kaže voditelj stranice Ivan Brnčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prva izložba grupe Zakaj volim Zagreb - prva je održana u četvrtom mjesecu ove godine. Fotografije su relativno nedavno napravljene, stare su do dvije godine, a odabrane su preko natječaja na koji se svatko mogao prijaviti.  "Tu imamo 50 fotografija, 4 pjesme i jedna slika. Radili smo natječaj preko kojeg su se mogli svi javiti, svi članovi grupe. Gledali smo tako da svatko pošalje 5 radova, između kojih bi izabrali njihov najbolji rad, kako bi tu predstavili rad samog autora ali i cijelu grupu."

Ukupno će biti izložbeno 45 radova, a žiri nije imao nimalo lagan posao da odabere fotografije, slike i pjesme. Izložba ima i jedan poseban povod... "Izložba je prvotno zamišljena povodom Zlatne Bule, i tako je i ostalo. Jer je obljetnica Zlatne Bula 16.11. pa će se posjetiteljima pokazati što je Zlatna Bula i što ona znači za Zagreb."

Izložba će biti otvorena sve do 29. studenog, a posjetitelje očekuju brojni radovi autora koji kroz njih pokazuju u kolikoj mjeri vole i cijene Zagreb, grad u kojem žive. Projekt je prepoznala i Turistička zajednica grada Zagreba, koja je odlučila podržati izložbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara