Otvara se izložba "Zakaj volim Zagreb"

Foto: Index

U GRADSKOJ knjižnici na Starčevićevom trgu, u ponedjeljak 10. studenog u 18 sati biti će otvorena izložba fotografija, slika i pjesama članova Facebook stranice "Zakaj volim Zagreb".

Stranica broji više od 24.000 članova, a okuplja sve one koji vole, poštuju, cijene grad Zagreb, njegovu povijest, kulturu i običaje bez obzira odakle dolaze.

"Mi volimo reći to su standardne stvari u Zagrebu, HNK, gornjogradske ulice, imamo čak i jedan secesijski balkon, Arena Zagreb. Gledali smo tako da fotografijama obuhvatimo cijeli Zagreb, što je više moguće", kaže voditelj stranice Ivan Brnčić.

Ovo nije prva izložba grupe Zakaj volim Zagreb - prva je održana u četvrtom mjesecu ove godine. Fotografije su relativno nedavno napravljene, stare su do dvije godine, a odabrane su preko natječaja na koji se svatko mogao prijaviti.  "Tu imamo 50 fotografija, 4 pjesme i jedna slika. Radili smo natječaj preko kojeg su se mogli svi javiti, svi članovi grupe. Gledali smo tako da svatko pošalje 5 radova, između kojih bi izabrali njihov najbolji rad, kako bi tu predstavili rad samog autora ali i cijelu grupu."

Ukupno će biti izložbeno 45 radova, a žiri nije imao nimalo lagan posao da odabere fotografije, slike i pjesme. Izložba ima i jedan poseban povod... "Izložba je prvotno zamišljena povodom Zlatne Bule, i tako je i ostalo. Jer je obljetnica Zlatne Bula 16.11. pa će se posjetiteljima pokazati što je Zlatna Bula i što ona znači za Zagreb."

Izložba će biti otvorena sve do 29. studenog, a posjetitelje očekuju brojni radovi autora koji kroz njih pokazuju u kolikoj mjeri vole i cijene Zagreb, grad u kojem žive. Projekt je prepoznala i Turistička zajednica grada Zagreba, koja je odlučila podržati izložbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara