Otvorenje "Bandićevih fontana" oko Božića: "Ideja je u redu, ali je malo skupa, ipak je kriza i to nije dobra investicija"

Foto: Goran Mehkek/Cropix

DAN NAKON generalne probe takozvane "Bandićeve fontane" još nisu u funkciji. Kroz pothodnik se može prolaziti, no i tamo još traju radovi.

Na zemljištu preko puta Nacionalne i sveučilišne knjižnice tek nekoliko radnika. Pred mikrofon nisu htjeli, a neslužbeno su rekli da je jučer odrađena tehnička proba i da se radovi nastavljaju. Prolaznici su danas znatiželjni, a na ovaj megaprojekt u Zagrebu reagiraju uglavnom pozitivno.

"Sve je ok. Mi ne živimo ovdje, kad dođemo mi smo uvijek iznenađeni. Ljudi su bezobrazni. Normalno da to sve košta, ali zato se i grad malo obnavlja i mi smo za Bandića. Tko maže, taj se i vozi. Ideja je u redu, ali je malo skupa. Ipak je kriza i to malo nije dobra investicija. Nisam vidjela, nisam. Tamo sam u blizini, ali nisam išla tu dolje kroz pothodnik jer je voda. Dobro je lijepo će biti", kažu Zagrepčani.

Svečano otvorenje oko Božića

Davor Jelavić iz gradskog ureda za graditeljstvo tvrdi kako sve ide po planu i da se svečano otvorenje očekuje kroz sljedećih nekoliko dana. Radovi se nastavljaju po planu.

"A to znači otklanjanje nedostataka na postojećem postrojenju i građevinskom dijelu. Podešavat će se sustav, naravno, dok se ne postigne tehnološki i energetski optimum i kompletirati dokumentaciju za tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole kako bi gradonačelnik onda mogao objaviti točan datum puštanja u pogon", pojašnjava Jelavić.

Do tada će se svaki dan održavati tehnička proba. Iako je svečano otvorenje fontana planirano za jučer, Jelavić uvjerava da sve ide po planu i programu te da će fontane ugledati svjetlo dana negdje oko Božića.

"Sve ide svojim tijekom. Ništa se ne kasni. Plan se izvršava točno onako kako je dinamički postavljen i to će sve biti u redu", poručuje Jelavić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara