Otvoreno pismo Milanoviću s Radija Nova Gradiška: "Grad i novinare tiraniziraju dva SDP-ova tiranosaura!"

Foto: Nikola Petrović/HR Foto

REDAKCIJA Radija Nove Gradiške uputila je otvoreno pismo predsjedniku SDP-a i premijeru Zoranu Milanoviću. Potpisana je Đurđa Aleksić iz navedenog medija. Prenosimo pismo:

Po ne znamo koji puta po redu predsjednik Gradskog vijeća Nove Gradiške Mirko Golovrški i gradonačelnik Nove Gradiške Josip Vuković prijete novinarima naše redakcije, uhode, prate, slikaju i fotografiraju. Kontinuirano vrše sustavni progon i linč, ne samo naših novinara fotografiranje i uhođene novinara Drage Hedla iz Jutarnjeg lista koji se u neobveznom razgovoru družio s nama kao kolegama) nego svih novinara koji zagovaraju slobodu medija i koji sukladno tome istinito informiraju i plasiraju informacije.

Vrhunac sumraka bilo je nedavno emitiranje snimke naše radijske emisije "Glas naroda" na početku sjednice Gradskog vijeća navodeći vijećnicima kako ih mi ucjenjujemo oko glasanja za kreditno zaduženje, što nije točno. Emisija "Glas naroda" je emisija koja je nagrađena i posebno podržana u Fondu za pluralizam jer u toj kontakt emisiji građani uživo govore o lokalnim temama i izražavaju svoje mišljenje, bilo ono pozitivno ili negativno o radu npr. gradske uprave, gradskih službi, gradonačelnika, zapošljavanju, drogi, prostituciji, socijalnim temama itd. Nedavno smo imali uživo u emisiji goste: pomoćnika ministrice graditeljstva i zamjenicu ravnatelja Geodetske uprave, koji su odgovarali na pitanja o legalizaciji i nitko od njih nije reagirao na negativne kritike slušatelja, nego, dapače, spremno su odgovarali na sva pitanja koje su građani postavljali. Ako se netko bavi politikom dugi niz godina, ako je izložen mišljenju javnosti, onda mora biti spreman i svjestan da novinari koji izvještavaju, novinari koji istražuju, novinari koji komentiraju, novinari kolumnisti imaju pravo na slobodu izražavanja, pisanja i slobodu komentiranja osoba iz javno-političkog i društvenog života.

"Zapovijedi" iz Odvjetničkog ureda sina predsjednika Gradskog vijeća

Komentar koji smo prenijeli u cijelosti sa SBplus portala je osvrt novinara kolumniste i komentatora koji je na opisani način u članku vidio gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća kako su dočekali djecu iz dječjeg vrtića i naravno iritiran njihovom arogancijom, jer djeci nisu poklonili niti bombončić, a kamoli da su oni njih otišli posjetiti u vrtić - ne smatramo, kao novinari da na ZAPOVIJEDI upućene iz Odvjetničkog ureda sina predsjednika Gradskog vijeća Mirka Golovrškog - trebamo povući s portala i ispričati se! Naprotiv, objavit ćemo novi članak s dokazima o gradonačelniku Josipu Vukoviću i njegovom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ovakvi istupi ove dvojice ne samo da sramote i bacaju ljagu na stranku SDP koja nam vodi Hrvatsku, koja je svoj put utemeljila na slobodi mišljenja i izražavanja, nego sramote i građane Nove Gradiške koji zaista više ne mogu podnijeti nekomunikaciju građana s prvim ljudima grada. Nikada za ove tri i pol godine koliko su na vlasti u Gradu slušatelji, niti građani nisu imali priliku izravno u nekoj emisiji, iako su vrata našeg radija širom otvorena svim predstavnicima društveno političkog života, (a i sam vlasnik i direktor Radija NG je predsjednik općinske organizacije SDP-a) upitati predstavnike lokalne samouprave, čelne ljude grada, pročelnike grada ono što ih interesira o njihovom radu i o njihovom gradu, zato što predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik to ne dozvoljavaju, čak niti članovi SDP-a Nove Gradiške ne mogu putem radija izvijestiti o svojim aktivnostima. Napominjemo da se to odnosi samo na rad GO SDP-a Nova Gradiška, sve ostale općinske organizacije kao i rad aktivnosti SDP-a Brodsko-posavske županije uredno pratimo i izvještavamo, kao i rad ostalih stranaka na našem koncesijskom području.

Na taj način, osobnom blokadom medija i progonom rada novinara, gubi ne samo stranka koju ovi ljudi predstavljaju, nego i stanovništvo koje bi prepoznalo aktivnosti stranke za koju bi se danas - sutra mogli odlučiti dati glas. Znamo i sigurni smo da premijer Zoran Milanović, ministar Slavko Linić i svi ostali članovi Vlade nemaju vremena tužakati i progoniti novinare, pratiti ih, čitati sve pozitivno i negativno što o njima napišu, iz razloga što nastoje svojim gospodarskim programima izvući državu iz krize koja je sve prisutnija u cijelom svijetu. Ne vjerujemo, a to i vidimo iz njihovog medijskog nastupa, da će na svaki novinarski člančić i tonski prilog, tražiti EGZEKUCIJU i SMAKNUĆE! U našem gradu koji sutra slavi rođendan, više nitko nije sretan niti slobodan. Više nitko ne smije ništa reći, što je suprotno od mišljenja gradonačelnika i "idejnog vođe" SUMRAKA DEMOKRACIJE, predsjednika Gradskog vijeća Mirka Golovrškog. Možete ubiti glasnika, ali time nećete spriječiti loše vijesti koje čine čelnici Nove Gradiške, niti će istina biti skrivena. Postoje drugi glasnici, novinari i izvjestitelji koji se neće niti se boje iznijeti kriminal, korupciju, neosviještenost i nedemokratičnost lokalnih moćnika. Razočarani smo što nitko do sada iz središnjice SDP-a nije javno osudio progon novinara, medijsku blokadu o kojoj zna cijela Hrvatska, a sada smo nažalost o tome izvijestili i međunarodne institucije koje se bave slobodom govora, medija i sustavnim progonom novinara. To su najveće pogreške LOŠIH POLITIČARA. Ne bismo mi novinari imali ništa loše za napisati o ovoj dvojici da nam oni za to nisu dali argumente, niti bi nas itko doživio da je bilo koji od njih došao osobno u emisiju naše medijske kuće i rekao za neki dokaz koji smo o njemu iznijeli da nije točan i za isti priložio dokaze jer za svaku našu pogrešku ili netočno iznesenu činjenicu, nepotkrijepljenu dokazima, a plasiranu u eter dužnost nam nalaže javnu ispriku.

"Novu Gradišku tiraniziraju dva SDP-ova tiranosaura!"

Stoga, gospodo Vuković i Golovrški, pisati ćemo sve ono što naš narod želi znati, a gradonačelnik loše učini, prekorači ovlasti, ili prekomjerno zaduži grad pa sredstva završe u njegovim tvrtkama! Nitko i ništa nas neće spriječiti. Možete nas zatvoriti, progoniti, prozivati, mogu glasnici i nestati, ali ne mogu svi glasnici istine biti "smaknuti". Tužno kakvu sliku o SDP-u ova dva politička "dinosaura" pružaju o stranci i ljudima koji su ih izabrali i koje predstavljaju.

Poštovani predsjedniče Milanoviću, nedavno je na našem portalu objavljen tekst o Vama, isto tako prenesen s portala SBplus i to pod naslovom "Na hrvatskoj političkoj sceni, izgleda, pojavio se momak koji ima mozak s jajima, a nema rep"! Trebali ste nas onda i Vi tužiti jer smo eto povjerovali kako ste Vi taj koji imate snage tresnuti šakom o stol i dovesti uz puno muke i rezova u red ne samo svoju stranku, nego i državu u kojoj živimo! I taman kad smo se mi novinari poradovali i vidjeli u Vama neko svijetlo u daljini SUMRAKA DEMOKRACIJE, sruše nam nadu u bolje sutra dva politička TIRANOSAURA! Pitamo vas do kada više?! Rok trajanja im je odavno istekao!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara