Ove godine nema derneka u Čavoglavama, Thompson će pjevati u Kninu na obljetnici Oluje

Ove godine nema derneka u Čavoglavama, Thompson će pjevati u Kninu na obljetnici Oluje

Foto: Arhiva

"OVE GODINE Čavoglave idu u Knin", naslov je poruke koju je fra Ilija Mikulić u ime odbora za proslavu Dana Pobjede u Čavoglavama objavio na internetskim stranicama župe Kljaci.

"Zahvalni Bogu na daru slobode, braniteljima na žrtvi u ostvarenju tisućljetnog sna neovisne države Hrvatske, a prigodom dvadesete obljetnice proslave veličanstvene pobjedničke vojno - redarstvene akcije "Oluja" te duboko promišljajući izazove vremena, odbor za proslavu Dana Pobjede - Čavoglave poziva sve prijatelje, posjetitelje, ljude dobre volje da se ove godine povodom velike obljetnice okupimo u zajedništvu i radosti u kraljevskom gradu Kninu. Svojim dolaskom budimo svjedoci zahvalnosti i snage u očuvanju spomena na dane ponosa i slave", poručio je Mikulić.

Thompsona u Knin dovodi Kolinda?

Ovu objavu na svom službenom Facebook profilu prenio je i Marko Perković Thompson, te poručio: "Svojim dolaskom budimo svjedoci zahvalnosti i snage u očuvanju spomena na dane ponosa i slave".

Ove godine proslava obljetnice Oluje u Čavoglavama, gdje se redovito skupi više desetaka tisuća ljudi, se tako neće održati. Kompletna se fešta seli u Knin, zajedno s Thompsonovim koncertom.

To je već ranije najavila Kolinda Grabar Kitarović, koja je na sjednici Državnog odbora za organizaciju 20. obljetnice Oluje kazala da u Kninu očekuje 100.000 ljudi, zato što će pjevati Thompson.

Rimac potvrdila Thompsonov koncert

Da će Thompson pjevati na proslavi 20. obljetnice Oluje za portal Tris.com.hr potvrdila je i HDZ-ova gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

"Sutra ujutro formirat će se Odbor za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana Hrvatskih branitelja Grada Knina i vrlo skoro će se znati sve pojedinosti, pa tako i one koje vas sada zanimaju oko koncerta", kaže Rimac.

Dodaje da će se taj dan obilježiti i otvaranjem nove kninske crkve, u koju je ulupano 40 milijuna kuna, od čega 10 milijuna iz državnog proračuna, kao i otkrivanjem spomenika Franji Tuđmanu. Također, Muzej Oluje na kninskoj tvrđavi bit će posvećen ratnim veteranima, a Thompson, kaže Rimac, dolazi kao šlag na tortu.

"Na kraju ćemo ovim velikom koncertom pokazati zajedništvo i jedinstvo hrvatskog naroda", tvrdi gradonačelnica Knina, koja je i ranijih godina pokušavala s Thompsonom dogovoriti da se objedine proslave u Kninu i Čavoglavama, ali joj to do sada nije uspijevalo.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara