Pacijenti izabrali: Najliječnica je Željka Perić, a najsestra Štefica Bagarić

Pacijenti izabrali: Najliječnica je Željka Perić, a najsestra Štefica Bagarić

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

ŽELJKA PERIĆ, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice, i Štefica Bagarić, medicinska sestra Klinike za psihijatriju Vrapče, najbolje su zdravstvene djelatnice za 2014. godinu, po izboru Udruge hrvatskih pacijenata (UHP).

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, UHP devetu godinu zaredom dodijelila je zahvalnice najliječnici i najsestri za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima. Nagrađene predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke.

Svi građani mogu predlagati

Najliječnika i najsestru mogu predlagati svi hrvatski građani poštom, mailom ili telefonom na adresu Udruge hrvatskih pacijenata, Kopernikova 3, Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cilj priznanja je poticanje društva na više solidarnosti, humanosti, plemenitosti i zahvalnosti, te isticanje pojedinaca u zdravstvenom sustavu koji rade na dobrobit bolesnika, istaknuo je predsjednik UHP-a Marijo Drlje.

Svečanosti uručenja zahvalnica nazočili su ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec i ministar zdravlja Siniša Varga koji je istaknuo kako je riječ o kolegicama kojima je skrb o pacijentima "poziv, a ne svagdašnji posao".

"Riječ je o zdravstvenim radnicima koji daju pacijentima malo više 'duše i empatije', a kada to pacijenti prepoznaju, to je velik dobitak za cijeli zdravstveni sustav", izjavio je Varga novinarima nakon proglašenja najliječnice i najsestre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara