Pacijentica iz Siska, oboljela od karcinoma, sedam mjeseci čeka rezultate papa-testa! HZZO: To je nedopustivo!

Pacijentica iz Siska, oboljela od karcinoma, sedam mjeseci čeka rezultate papa-testa! HZZO: To je nedopustivo!

Ilustracija: Arhiva

NAKON što se u medijima pojavila priča o 45-godišnjoj Katici Markulin, koja boluje od karcinoma dojke i u sisačkoj bolnici već sedam mjeseci čeka rezultate Papa testa, o cijelom se slučaju oglasio i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

"Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje će provesti hitnu izvanrednu kontrolu u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku zbog medijskih napisa o pacijentici, koja boluje od karcinoma, a koja je prema navodima u medijima sedam mjeseci čekala rezultate PAPA testa. Tom će se ciljanom kontrolom utvrditi koji su razlozi toliko dugog čekanja pacijentica na rezultate PAPA testa na Sisačko-moslavačkom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HZZO kao javni osiguravatelj, kojem je u interesu ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje svih svojih osiguranika, smatra nedopustivim da bilo koja pacijent čeka na rezultate PAPA testa ili bilo kojeg drugog nalaza koji dovode u pitanje zdravlje i potrebno liječenje, a posebno kada je riječ o oboljelima od zloćudnim bolesti. Pozivamo sve osigurane osobe koji imaju sličan problem s neopravdano dugim čekanjem na rezultate pretraga, da nam se jave u pripadajući Područni ured HZZO-a", priopćili su iz HZZO-a.

Katici je, naime, stalna ginekološka kontrola od presudne važnosti jer je njezin tumor hormonski vezan, mora piti lijekove blokatore estrogena, a oni jako loše djeluju na maternicu, odnosno ovojnicu maternice. Zato je tražila da joj naprave Papa-test odmah nakon operacije, a nakon ciklusa kemoterapije došla je ginekologu ponoviti Papa-test. Do danas nije dobila rezultate testiranja, zbog čega je potpuno ogorčena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara