Papa Franjo će prvi put vjenčati parove u Vatikanu

Foto: Hina

PAPA FRANJO prvi će put sredinom rujna voditi obrede vjenčanja u Vatikanu, nekoliko tjedana pred sinodu biskupa o obitelji, javlja u petak AFP pozivajući se na novinsku agenciju I. Media.

Jorge Bergoglio će 14. rujna u bazilici Sv. Petra vjenčati 20 parova iz Rimske biskupije, a nekoliko tjedana kasnije, od 5. do 19. listopada održat će se izvanredna sinoda biskupa o obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Benedikt XVI. nikada nije predvodio obred vjenčanja tijekom svog ponitifikata, svečanost vjenčanja najavljena za sredinu rujna biti će prva od 2000., kada je tadašnji papa Ivan Pavao II. vjenčao osam parova iz raznih dijelova svijeta povodom Jubileja obitelji.

Papa Franjo često govori o obitelji i braku i tu se pokazao puno otvoreniji i realističniji od svojih prethodnika jer se ne libi raspravljati o poteškoćama bračnog života, ostavljenim ženama i propalim brakovima. Jedna od tema nadolazeće sinode biti će i pitanje ženidbe rastavljenih osoba, koje je podijelilo Crkvu. Prema crkvenom zakonu, sakrament vjenčanja je nerazrješiv, a čini se da je Papa sklon blažem pristupu kada je u pitanju vjernost dogmi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara