Papa Franjo u tajnosti izlazi iz svoje rezidencije u Vatikanu da bi nahranio siromašne?

Papa Franjo u tajnosti izlazi iz svoje rezidencije u Vatikanu da bi nahranio siromašne?

Foto: Gulliver Image/Getty Image

IZLAZI li Papa Franjo tajnovito tijekom noći iz svoje rezidencije iz Vatikanu kako bi nahranio siromašne? Naime, to se pita javnost u Rimu s obzirom da je Konrad Krajewski, papinski djelitelj milostinje natuknuo u razgovoru s novinarima kako bi to mogla biti istina.

"Dolazim s tobom!", rekao je Krajewski prenoseći Papinu reakciju kada mu je rekao da ide večeras pomoći siromašnima. Na direktno pitanje novinara znači li to da Papa s njim tijekom noći izlazi iz rezidencije i dijeli hranu siromašnim, Krajewski nije htio odgovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, shvatili smo da bi moglo doći do problema i to zbog sigurnosti. Tu se i neugodnosti koje bi mu se mogle dogoditi usred noći u Rimu", rekao je Krajewski no izbjegao je odgovor na pitanje je li Papa to i napravio.

Krajewski tvrdi i da ga je Papa više puta uputio da troši što više novca na siromašne. U podjeli hrani izvan Vatikana od nedavno pomaže i Švicarska garde i to izvan svog vremena. Strane agencije pišu kako je Papa Franjo znao u vrijeme dok je bio nadbiskup u Buenos Airesu iskrasti se iz svoje rezidencije dijeliti kruh beskućnicima te sjesti s njima na ulicu. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara