Papa Ivan Pavao II. blizu kanonizacije! Priznato mu i drugo čudo!

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BIVŠI Papa Ivan Pavao II. sve je bliže proglašenju svetim! Nakon što je komisija teologa potvrdila drugo čudo Ivanu Pavlu II., isto su učinili i kardinali u Vatikanu, a čeka se još da sve amenuje sadašnji Papa čime bi se najpopularniji Papa u dvadesetom stoljeću u potpunosti približio proglašenju svetim.

Iako se još službeno ne zna o kojem se činu radi, procurila je informacija o ozdravljenju djevojke u Kostariki koja je imala tešku ozljedu mozga. Prema tvrdnjama obitelji, ozdravila je nakon što su svi zajedno molili uz prisjećanje na bivšega Papu. Katolička crkva trenutno istražuje cijeli slučaj, a zanimljivo je da su liječnici potvrdili da ne postoji znanstveno objašnjenje za izlječenje.   

Ivan Pavao II. tako bi mogao biti kanoniziran već u listopadu kada će se obilježavati 35. godišnjica njegovog izbora na mjesto Pape. Izvori tvrde da bi, ako sve prođe prema očekivanjima, već u srpnju moglo doći do službene objave kanonizacije, što bi bilo samo 8 godina nakon Wojtyline smrti!

Iako su se u srednjem vijeku klerici relativno brzo kanonizirali, danas je proces puno duži. Budući da je najbrža moderna kanonizacija trajala 27 godina, Ivan Pavao II. postao bi rekorder.

Podsjećamo, nakon Wojtyline smrti 2005. Benedikt XVI. dozvolio je instantno pokretanje procesa proučavanja nasljeđa Ivana Pavla II., iako tradicionalna procedura zahtjeva da se pričeka prolazak barem 5 godina od smrti. Za kanonizaciju su potrebna dva čuda, a Wojtyli je već potvrđeno posthumno izlječenje časne sestre Marie Simon-Pierre koja je oboljela od Parkinsonove bolesti.

"Kanonizacija Karola Wojtyle bila bi kruna recentne povijesti Katoličke crkve", izjavio je Saverio Gaeta, biograf Ivana Pavla II. Katolici diljem svijeta pozdravljaju mogućnost kanonizacije svog miljenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara