Pentagon: Putin ima autistični poremećaj i to utječe na njegove odluke

Pentagon: Putin ima autistični poremećaj i to utječe na njegove odluke

Foto: Hina

RUSKI predsjednik Vladimir Putin ima Aspergerov sindrom, autistični poremećaj koji utječe na sve njegove odluke, stoji u Pentagonovom izvještaju koji je objavio USA Today.

Još dok je bio u majčinom trbuhu došlo je do smetnji u neurološkom razvoju predsjednika Rusije jer mu je majka pretrpjela moždani udar, otkrila je američka psihologinja Brenda Connors i zaključila da Putin ima neurološke abnormalnosti. To se vidi, objasnila je, prema njegovim pokretima tijela, ali i izuzetnom obrambenom stavu.

Studija je započela još 2008., a trebala je poslužiti za izradu dugoročne vojne strategije SAD-a. Stručnjaci za autizam su ruskog vođu promatrali pet godina i analizirali njegove postupke, pokrete i ekspresije lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema empatije

"Putinova ekstremna potreba za kontrolom se vidi u njegovu stilu vođenja i odlučivanja", piše u izvještaju. Ipak, znanstvenici nisu mogli potvrditi svoju teoriju jer im je za konačnu dijagnozu potreban Putinov scan mozga.

Sindrom, koji je jedan od poremećaja autističnog spektra, je dobio ime po austrijskom pedijatru Hansu Aspergeru, koji je 1944. opisao djecu koja imaju normalnu inteligenciju, ali im nedostaje vještina neverbalne komunikacije, fizički su nespretna i ne pokazuju empatiju. Najlakše iskazuju ljutnju i žalost. Najistaknutiji simptom je pacijentova opsesija pojedinom stvari ili temom u toj mjeri da ga ništa drugo ne zanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara