Pernar i Živi zid odbili pomoći obitelji jer se ne žele odreći HDZ-a

Foto: Facebook

IVAN PERNAR objavio je na stranici Živog zida kako neće pomoći obitelji čiji su članovi u HDZ-u. Pernar navodi kako je ovo prvi put da Udruga Živi zid neće pomoći obitelji koju se deložira te pojašnjava kako je razlog - članstvo u HDZ-u. "Usprkos tome, mi smo ju htjeli braniti, ali pod uvjetom da se javno (pred kamerom) odrekne HDZ-a, osudi politiku koju oni zagovaraju i pokaje zbog članstva u toj organizaciji.", navodi Pernar.

"Nakon što je više puta odbila prihvatiti naš uvjet, uzeo sam komad papira i napisao “biti lojalan HDZ-u i biti deložiran” i odmah ispod toga “odbiti poslušnost HDZ- i biti spašen od deložacije“. Žena je potom počela pričati o tome kako je već 20 godina u HDZ-u i da ih se ne može odreći. Upozorio sam ju da će to sa sobom povući određene posljedice, ali je rekla da će ako mora birati radije biti deložirana nego se odreći HDZ-a. Samim time,  deložaciju nemamo namjeru spriječiti, već ćemo ju samo snimiti kao opomenu drugima koje su posljedice lojalnosti režimu.", poručio je Pernar.

Obitelj je danas deložirana.

"Koliko vas je onih koji govorite da svima treba bespogovorno pomagati, otišlo u 13h obraniti aktivnu članicu HDZ-a koja glasa za deložacije, za kreditni sustav, za posao samo svojim stranačkim kolegama, za blokade i ovrhe, za banke i glad? Hoćete znati koliko je HDZ-ovaca trenutno tamo, da pomogne svom stranačkom kolegi i glasaču? Nijedan jedini. Nije ih briga. Znate tko je trenutno tamo? Gospodin s majicom na kojoj je natpis: Hitna pomoć za brave", poručuju aktivisti.

"Niti HDZ niti SDP neće zaštiti svoje glasače. Hoćete sad na njhovim zidovima vrijeđati, ponižavati i tražiti da brane ljude? Morate shvatiti da svaka vaša odluka ima svoje posljedice.", napisali su na svom Facebook profilu aktivisti Živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opomena članovima HDZ-a"

"Ja dužan braniti HDZ-ovce od deložacije? A HDZ koji ima 60 saborskih mandata ne miče prstom da im pomogne? Ja sam nemoralan, a oni su moralni? Zato ste na izborima glasali za HDZ, a ne za mene? Dobro. Onda ću promijeniti taktiku i prema HDZ-ovcima ću se ponašati kao i njihova vlastita stranka, možda onda shvate za koga treba glasati", napisao je Pernar.

Oko 19 sati Živi zid objavio je snimku deložacije uz napomenu: "Živi zid nije spriječio deložaciju obitelji Šepić, već je samo snimljena njihova deložacija kao opomena drugim članovima HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara