Petrov: Neću se miješati u Jambove fikcije

Petrov: Neću se miješati u Jambove fikcije

Foto: Hina

GRADONAČELNIK Metkovića Božo Petrov odlučio je da neće više reagirati na prepucavanja s bivšim gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom. Petrov je poručio da će od sada to biti monolog te da se možda i za te "monologe i nađe publike jer rijetki možda i dalje sanjaju o trošenju novaca bez pokrića, o životu na tuđi dug, od danas do sutra". Priopćenje objavljujemo u cijelosti.

"Poštovane sugrađanke i sugrađani,

zaista vas ne želim više zamarati trakavicom koju nisam nametnuo i ispričavam vam se što nisam mogao ne reagirati na objede g. Gabrića. Ubuduće će gosp. Gabrić držati monologe, jer mu to, prema obliku njegove bivše vladavine, najbolje pristaje. Neću se miješati u njegove fikcije. Osoba ponekad ne može prihvatiti činjenice jer smatra da time da ne bi opravdala svoj modus vivendi. Možda se za njegove monologe i nađe publike jer rijetki možda i dalje sanjaju o trošenju novaca bez pokrića, o životu na tuđi dug, od danas do sutra. Vjerujem da su danas takvi rijetki i da je većina Metkovaca vidjela gdje nas je to dovelo.

Prema zadnjim navodima Stipe Gabrića, nakon što smo dali brojku o šezdeset dvopostotnom povećanju nezaposlenosti u njegovo vrijeme, odjednom gradska uprava nije ta koja stvara radna mjesta, a upravo za to nas je prije optuživao.

Nemamo razloga skrivati njegovu sramotu

Uza sve slične nebuloze, kao najveći krimen, moj i mojih suradnika, stavlja to što nismo objavili cjelovit Zapisnik o proračunskom nadzoru iz srpnja 2014. godine. Ispričavam se, „moj grijeh, moj najveći grijeh“. Objavljivanjem skraćene inačice Zapisnika htjeli smo vam uštedjeti vrijeme u iščitavanju svih dvadeset triju stranica Zapisnika i ukazati samo na ono što je najvažnije. Cjelovit zapisnik postavljen je na mrežnoj stranici Grada pod Uprava – dokumenti pa g. Gabriću poručujem da ne treba potezati svoje „veze“ da bi došao do Zapisnika. Dovoljno je slijediti poveznicu na Zapisnik o proračunskom nadzoru 14. 7. 2014 :.
http://www.metkovic.hr/uprava/dokumenti/Zapisnik_o_proračunskom_nadzoru_14072014.pdf

Tamo sve stoji, ali ne o Boži Petrovu i njegovim suradnicima nego o Stipi Gabriću Jambi i njegovim suradnicima. Dakle, mi nismo ništa skrivali, a ponajmanje njihovu sramotu.

Što se tiče drugih nebuloza i objeda g. Gabrića na moj račun, poput navodnih desetaka otkaza i rodbinskih zapošljavanja, odnosno nepotizma pri zapošljavanju u gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama, poručujem mu da sam zbog tih njegovih kleveta i laži upravo krenuo u proces s pravnim stručnjacima kako bih protiv njega podnio privatnu tužbu.

Metkovci se mogu sjetiti kako se to rješavalo u njegovo vrijeme i koliko su često tada viđali objave natječaja, osim ako nisu redovito kupovali Glas Slavonije.

Od ovoga trenutka g. Gabrić će na svoje monologe dobiti vlastiti eho u praznini. Toliko zaslužuje od mene, a neka svaki građanin procijeni koliko ga je Stipo Gabrić zadužio, u doslovnom i prenesenom značenju", stoji u priopćenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara