Plenković: "Očekujem da i druge stranke budu transparentne kao HDZ"

Plenković: "Očekujem da i druge stranke budu transparentne kao HDZ"

Foto: FAH

JEDINI kandidat za predsjednika HDZ-a koji obilazi Hrvatsku predstavljajući svoj program, komentirao je financiranje te stranke.

"Kada je riječ o financiranju o poslovanju stranke za to ću odgovarati nakon unutarstranačkih izbora. Ja očekujem i od drugih stranaka jednak stupanj transparentnosti", rekao je Plenković.

 "U poslovanju stranke vodit ćemo se s tri načela, da sve što radimo bude zakonito, da se odluke donose transparentno i da o svemu Predsjedništvo bude upoznato, kako s prihodima tako i s rashodima, te da ćemo odgovorno birati od koga ćemo i na koji način uzimati kredit i pozajmice i da ćemo sve što radimo učiniti dostupnim hrvatskoj javnosti", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će u dogovore s potencijalnim partnerima za prijevremene parlamentarne izbore krenuti tek nakon što ga u nedjelju potvrde za novog šefa HDZ-a.

Zamoljen da komentira vijest da će bivši predsjednik Republike Stipe Mesić biti na SDP-ovoj listi za prvu izbornu jedinicu, Plenković je rekao da je povratak Stipe Mesića u politiku njegova odluka te da je to pitanje za SDP, a on će voditi računa da kandidati HDZ-a budu najkvalitetniji, da budu stručni, dokazano dosljedni, zdravi spoj mladosti i iskustva i da imaju ugled među biračima i na lokalnoj i na nacionalnoj razini, da bi mogli provoditi i artikulirati HDZ-ov put i program.radimo učiniti dostupnim hrvatskoj javnosti", rekao je Plenković. 

Na upit može li voditi stranku iz Bruxellesa, Plenković je odgovorio kako u ovom trenutku može jer je u Europskom parlamentu stanka te da stranci želi pridonijeti svojim punim angažmanom kroz parlamentarne izbore, a nakon toga donosit će odluke propisane zakonom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara