Pliva dobila novog direktora, dosadašnji postaje šef financija Teve za Europu

Pliva dobila novog direktora, dosadašnji postaje šef financija Teve za Europu

Foto: Pliva

PLIVA Hrvatska, koja posluje u sklopu Teva grupe, imenovala je Mihaela Furjana predsjednikom Uprave tvrtke s 4. svibnjem 2015. dok dosadašnji direktor Tihomir Orešković, postaje šef financija Tevinog generičkog poslovanja u Europi.

Mihael Furjan ima više od 15 godina iskustva u farmaceutskoj industriji a karijeru je započeo u Plivi 1997. godine. Nakon završetka školovanja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, zaposlio se kao poslovni analitičar u Ekonomskim poslovima gdje je u kratkom roku napredovao do rukovoditelja, a zatim i rukovoditelja Operativnog planiranja u Marketingu.

"Osim iznimne odgovornosti, veliko je zadovoljstvo prihvatiti se vođenja vodeće farmaceutske kompanije u Hrvatskoj. Svoj profesionalni život započeo sam u Plivi kojoj sam zahvalan za znanja i izazovne projekte na kojima sam imao priliku raditi već na početku svoje karijere. Pliva je danas važan dio Teva grupe, najveće generičke kompanije u svijetu, koja iskustvom i znanjem svojih zaposlenika aktivno sudjeluje u globalnim farmaceutskim kretanjima. Izazov je vratiti se u Zagreb, obogaćen internacionalnim iskustvom i nastaviti razvijati poslovanje ovako uspješne organizacije u regiji Jugoistočna Europa," rekao je Mihael Furjan.

Orešković odlazi u Amsterdam

Tihomir Orešković u srpnju 2014. preuzeo je odgovornost za financijsko poslovanje Teve u Europi, a u travnju 2015. imenovan je glavnim financijskim direktorom Tevinog globalnog generičkog poslovanja s mjestom rada u Amsterdamu.

"Preuzimanje odgovornosti za financijske operacije generičkog poslovanja Teve veliki je iskorak. Drago mi je da sam protekle tri godine stekao vrijedne uvide u kompleksno poslovanje Plive i imao priliku surađivati s vrhunskim profesionalcima koje krasi timski duh i želja za kontinuiranim napretkom i uspjehom. Uz činjenicu da se radi o vodećoj organizaciji na hrvatskom farmaceutskom tržištu Pliva danas predstavlja puno više od poslovanja u ovoj regiji. Zaposlenici iz Hrvatske svojim znanjem, ravnopravno s internacionalnim stručnjacima, sudjeluju u naprednim trendovima u farmaceutskoj industriji,“ te dodao, “Siguran sam kako će investiranje, prvenstveno u proširenje i dodatnu modernizaciju proizvodnih procesa, ali i značajna ulaganja u istraživanje i razvoj dati dodatan poticaj za daljnji napredak i budući rast PLIVE, ali i cjelokupne farmaceutske industrije u Hrvatskoj“, zaključuje Orešković

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara