Plivin softver nakon Europe i u Japanu

Plivin softver nakon Europe i u Japanu

Ilustracija: Arhiva

KREĆE zapošljavanje u sklopu Plivina Centra financijskih aktivnosti u Zagrebu koji će od nove godine pružati usluge grupi Teva u Europi, ali i šire.

U centru će posao pronaći više od sto ljudi, uglavnom financijaša, a opsluživat će članice Teva grupe koje u poslovanju koriste softverski program SAP. Kvaliteta postojećeg Plivina informatičkog centra prepoznata je i na Dalekom istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Japanu smo prije godinu dana kupili jednu firmu u kojoj će sad hrvatski i japanski informatički stručnjaci implementirati ovaj naš program SAP. Zbog toga smo vrlo ponosni, da u ovoj situaciji koju svi znamo u Hrvatskoj Pliva i Teva zajedno rade da se poveća zaposlenost i da se širi ta znanost koju Pliva pruža svijetu", ističe predsjednik Uprave Plive Tihomir Orešković.

Za domaću farmaceutsku tvrtku u sklopu Teva grupe krize očito nema. Pokazalo je to i nedavno ulaganje u pogone u Savskom Marofu i na zagrebačkom Črnomercu teško 200 milijuna dolara. Tolika je, naime, bila vrijednost stranih investicija u Hrvatskoj za cijelu prošlu godinu. Plivina tradicija i poslovno znanje dio su formule uspjeha u kojoj inovacija ipak ima ključno mjesto.

"Tako na kraju najkompliciraniji procesi razvoja i molekule dođu k nama u Hrvatsku. Nije uvijek u pitanju da si najjeftiniji, nego da kroz znanost i procese možeš pokazati kvalitetu rada i da možeš pružiti nešto što možda drugi ne mogu", zaključuje Orešković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara