Počela isplata prvog dijela pomoći Slavoncima: Za 226 stanovnika Strošinaca po 4000 kuna

Počela isplata prvog dijela pomoći Slavoncima: Za 226 stanovnika Strošinaca po 4000 kuna

Foto: HCK

POČELA je isplata prvog djela novca poplavljenim područjima, prikupljenog u akciji "Hrvatska pomaže". Prvi dio pomoći, oko 4,000 kuna dobit će 226 stanovnika Strošinaca na isplatnom mjestu u poštanskom uredu Soljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako će u prvoj isplati prvog obroka stanovnicima biti isplaćeno 904 tisuća kuna, a kako popisi stanovništva budu stizali paralelno će ići i isplate, rekao je predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić..

"Naše procjene koje su se kretale oko 8,300 osoba su se pokazale nerealne. To su zapravo evidentirane osobe koje su bile izmještene, a mnogi od njih su bili izmješteni samo preventivno, znači kuće im nisu bile poplavljene. Znači taj popis nije relevantan. Pravi popis dolazi od Ministarstva unutarnjih poslova, i načelnika općina i po tim procjenama korisnika pomoći će biti manje, možda čak i za nekoliko tisuća."

Pojedinačne isplate se odnose i na maloljetne osobe. Jelić apelira na sve one koji se nisu prijavili, a imaju pravo na to, da se prijave za pomoć i to u najbližem Crvenom križu ili načelniku svoje općine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara