Počinje Advent u Rijeci

Počinje Advent u Rijeci

Foto: Mirko Musanić/HR Foto

SVEČANIM i zabavnim otvaranjem klizališta Morska pahuljica na Gatu Karoline Riječke, počinje pregršt događanja koja će kao i niz godina do sada obilježiti blagdanski prosinac u Rijeci, ali ove godine po prvi puta objedinjenih u zajedničkom nazivu "Rijeka Advent".

"Mislim da je ovo najveći iskorak koji smo napravili ove godine, da smo objedinili cjelokupni program. Mi smo kao turistička zajednica napravili cijelu marketinšku kampanju. Ovo je tek jedan početak zajedničkog sinergijskog djelovanja svih nas zajedno, na stvaranju turističkog proizvoda, a to je boravak u vrijeme Adventa u nekom gradu, kao što to svi mi imamo prilike odlaziti u Beč, Trst, Ljubljanu ili neki drugi grad. Vjerujem da će tako i građani iz tih gradova dolaziti u Rijeku", rekao je direktor Turističke zajednice Rijeka Petar Škarpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijeli riječki Korzo ovog se vikenda pretvara u mjesto božićnog sajma, ali i pozornicu na kojoj će se svakog dana održavati prigodni programi. Nakon otvaranja Morske pahuljice prva velika manifestacija je paljenje božićne rasvjete, a ona će se dogoditi 5. prosinca, večer uoči Primorcima iznimno važnog i iznimno dragog - blagdana Sv. Nikole.

"Program paljenja blagdanske rasvjete će 5. prosinca početi u 17 sati i u njemu će sudjelovati dječji zborovi Mali Riječani i Morčići. Bit će tu i koncert grupe Rivers, Defile Gradske glazbe Trsat Korzom i dosta vizualnih efekata, koji će označiti trenutak kada će blagdanska rasvjeta stvoriti posebnu atmosferu u našem gradu", najavila je pročelnica Ureda Grada Rijeke Doris Šajn.

Doček svetog Nikole bit će također i na klizalištu, koje će danas, povodom otvaranja, svima pokloniti besplatno klizanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara