Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora Bizovačkih toplica: Tvrtku oštetio za 400.000 kuna?

Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora Bizovačkih toplica: Tvrtku oštetio za 400.000 kuna?

Foto: bizovacke-toplice.hr

ZBOG sumnje da su tvrtku Bizovačke toplice oštetili za više od 400 tisuća kuna osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora te tvrtke Željka Čaglja i još dvije osobe, izvijestilo je tužiteljstvo ne navodeći imena okrivljenika ni naziv tvrtke.

Čagalj i drugookrivljena voditeljica knjigovodstva Bizovačkih toplica optuženi su da su, od veljače 2010. do studenoga 2012. sastavljali fiktivne putne naloge s neistinitim podacima o obavljenim službenim putovanjima.

Temeljem tih naloga Čaglju je navodno isplaćeno više od 75 tisuća kunu kuna, drugookrivljenici 3.690 kuna, a dvjema zaposlenicama 6.380 kuna, čime je tvrtka oštećena za preko 85 tisuća kunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšeg direktora Bizovačkih toplica tereti se i da je, po nagovoru trećeokrivljenog direktora jedne osječke tvrtke, od lipnja 2009. do rujna 2011. nakon sklapanja Ugovora u pružanju marketinških i konzultantskih usluga između ovih društava odobrio isplate ukupno 313.350 kuna, po 17 računa koje je ispostavio iako su obojica bili svjesni da usluge opisane u tim računima nisu nikada obavljene. Time su osječkoj tvrtki, a na štetu "Bizovačkih toplica" pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 313.350 kuna.

Čagalja tužiteljstvo tereti i da je tijekom 2011. s trgovačkim društvom iz Osijeka sklopio Ugovor za izradu i korištenje softverskog rješenja po cijeni od 332.100 kuna te ugovor za održavanje aplikativnog softvera po cijeni od 1.282 eura mjesečno bez PDV-a, znajući da je za iste usluge postojala povoljnija ponuda trgovačkog društva iz Dubrovnika. Isplatom navedenih iznosa osječkoj tvrtki, zbog razlike u cijeni u odnosu na povoljniju ponudu "Bizovačke toplice" oštećene su za 22.717 kuna, tvrdi tužiteljstvo.

Optužnicom se okrivljenici terete za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, sklapanje štetnog ugovora i poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Dodaje se kako je oštećena tvrtka iz Bizovca podnijela imovinskopravni zahtjev u visini štete koja joj je pričinjena tim kaznenim djelima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara