Podignuta optužnica protiv zlostavljača Bettine Siegner: Djevojku 8 godina izgladnjivali i zlostavljali

Podignuta optužnica protiv zlostavljača Bettine Siegner: Djevojku 8 godina izgladnjivali i zlostavljali

Foto: Anadolija

TUŽITELJSTVO Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv bračnog para Milenka i Slavojke Marinković iz mjesta Karavlasi kod Kalesije, a tereti ih se da su protupravno i na vrlo okrutan način lišili slobode 19-godišnju Njemicu Bettinu Siegner. Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu na potvrđivanje te je zatraženo produženje pritvora Marinkovićima za još dva mjeseca, javljaju bosanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, Marinkovići se terete da su u posljednjih osam godina i Karavlasima u ropstvu držali sada 19-godišnju njemačku državljanku Bettinu Siegner. Nisu joj dopuštali kontakte s ostalim ljudima niti pohađanje škole, a prema njoj su se ponašali krajnje nehumano - izgladnjivali su je, fizički zlostavljali i tjerali da radi najteže fizičke poslove. Spavala je u štali, a horor je završen 17. svibnja kada su Marinkovićevi uhićeni, a Bettina smještena u sigurnu kuću.

Slučaj je otkriven nakon što ga je prijavio jedan od Marinkovićevih susjeda, Sead Makalić, koji je policiji pokazao i fotografiju zlostavljane djevojke, nakon čega je uslijedilo ispitivanje nekoliko svjedoka, a na kraju i uhićenje Milenka i Slavojke Marinković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara