Pokazao kaos u Crvenom križu u Županji: "Pomoć ne dolazi do žrtava, radnici je trpaju u svoje aute"

Foto: Stefan Novak/Facebook

STEFAN NOVAK, bivši djelatnik MORH-a koji svakodnevno s brojnim drugim volonterima radi na sanaciji poplavljenih područja - u Gunji, Račinovcima i Rajevu selu, na svom je Facebook profilu objavio fotografije iz skladišta Crvenog križa u Županji koje svjedoče o kaosu koji ondje vlada.

> Stanovnici Gunje za Index: Ovo je prava istina - jadni smo, poniženi i zaboravljeni

Novak optužuje djelatnike Crvenog križa da se pomoć ne dijeli najpotrebnijima, već je se nakon radnog vremena trpa u privatne automobile!

"Ovo je Crveni križ koji drži robu. Ima ovdje, bože sačuvaj, hrane za bebe i ostale, hrane za životinje, pelena da Županja može pet godina podijeliti bebama besplatno, a sve leži u skladištu. A nakon 17 sati dolazi radnici sa svojim vozilima i trpaju u svoje aute", napisao je Novak uz fotografije tona robe i potrepština koje leže u skladištu dok stradali kažu kako ništa od pomoći do njih nije došlo.

"Crveni križ ne da dijeli među sobom, nego su čak otjerali ljude kad su tražili pomoć", jedna je od teških optužbi koje je Novak iznio na račun Crvenog križa, navodeći kako je "sramota to što se radi" i kako "pomoć ne dolazi na pravo mjesto".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara