Policajcu koji je ubio Ivana Mamića 14 godina zatvora

Policajcu koji je ubio Ivana Mamića 14 godina zatvora

Foto: Davor Pongračić / Cropix

SINIŠA ŠOŠTARIĆ, 42-godišnji policajac koji je na Jarunu likvidirao 18-godišnjeg Ivana Mamića, nepravomoćno je osuđen na 14 godina zatvora. Sutkinja Rajka Tomerlin Almer policajcu ubojici odredila je i obvezno psihijatrijsko liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Možda vam ova kazna djeluje kao da je prevelika. Ali vi ćete se svojoj obitelji vratiti kad-tad. A Ivan Mamić neće nikada", obrazložila je sutkinja. Maksimalna kazna od 15 godina zatvora Šoštariću nije izrečena samo zato što ranije nije kažnjavan i zato što ima petero djece.

Na sudu je nedvojbeno utvrđeno da je Šoštarić 25. veljače prošle godine ubio Ivana Mamića ispalivši mu četiri hica u leđa. Do ubojstva je došlo nakon sasvim banalne svađe; Mamić je Šoštarića okrznuo ramenom na zagrebačkoj Remizi, nakon čega su se posvađali.

Policajac je nakon toga otišao po pištolj, te ulovio Ivana na Jarunu i ubio ga. 18-godišnjak je preminuo u bolnici tijekom operacije. Šoštarić je na sudu rekao da se kaje zbog počinjenog zločina, ali sutkinja je zaključila da njegovo kajanje nije zvučalo pretjerano uvjerljivo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara