Policija BiH otkrila ubojice generala HVO Vlade Šantića?

Policija BiH otkrila ubojice generala HVO Vlade Šantića?

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

UPRAVA policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine potvrdila je u utorak kako je identificirala vjerojatne počinitelje ubojstva generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Vlade Šantića, koje na razjašnjenje čeka još od 1995. godine.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu Uprava policije federalnog MUP-a pojasnila je kako je županijskom tužiteljstvu u Bihaću zbog tog djela kazneno prijavila sedam osoba.

Osim za ubojstvo oni se terete i za organizirani kriminal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Službenici Federalne uprave policije utvrdili su da postoje osnovi sumnje da su H.A, D.K, J.T, R.B, R.R, I.A, i E.K, svi s područja Unsko-sanske županije 1995. godine na području općine Cazin, sudjelovali u izvršenju ubojstva general-bojnika HVO-a Vlade Šantića", stoji u priopćenju.

Tijelo generala Šantića nikada nije pronađeno, a pouzdano se zna tek kako je on posljednji put viđen živ 8. ožujka 1995. godine u hotelu "Sedra" u okolici Bihaća i to u društvu tadašnjeg zapovjednika Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića.

Sin generala HVO-a, Duje Šantić, otvoreno je optužio Dudakovića kako je upravo on zapovjedio likvidaciju njegova oca, uz tvrdnju kako je razlog tome bilo uzajamno rivalstvo.

Istraga o ubojstvu generala Šantića godinama je bila obustavljena da bi njeno ponovno otvaranje 2013. godine naložio sadašnji ravnatelj Uprave policije MUP-a Federacije BiH Dragan Lukač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara