Policija helikopterima traga za napadačem u Banja Luci: Bacio bombu na autobus pun putnika

Foto: 6yka.com

NEPOZNATA osoba danas je u 10.30 bacila bombu na autobus u Banja Luci. Autobus je bio pun putnika. Poginuo je 55-godišnji vozač.

Osoba koja je bacila bombu, a prema javljanju Alternativne televizije bio je to mladić odjeven u crno, pobjegla je u nepoznatom smjeru.

Portal Buka javlja kako su u lokalnu bolnicu primljena dva pacijenta s ozljedama. Jedan od njih je učenik.

Očevid je u tijeku. Policija traga za mladićem odjevenim u crno, navodno je već identificiran i očekuje se njegovo skoro uhićenje.

Policija helikopterima traga za napadačem u Banja Luci

Pripadnici policije Republike Srpske uz potporu helikoptera tragaju za osobom koja je ubacila eksplozivnu napravu u autobus u središtu Banja Luke od čije je detonacije jedna osoba poginula a dvije ozlijeđene.

Načelnik banjalučkog Centra javne sigurnosti Mladen Marić izjavio je da se ne radi o terorističkome činu nego osveti budući da policija ima informacije da je osumnjičeni, kojemu inicijali nisu objavljeni, ranije prijetio vozaču autobusa koji je poginuo u eksploziji bombe na autobusnome stajalištu u središtu Banja Luke.

Po riječima načelnika Marića policija pretražuje naselje Lazarevo u Banja Luci uz potporu helikoptera u potrazi za osumnjičenim koji još nije uhićen. U eksploziji su lakše ozlijeđene još dvije osobe.

Po navodima medija napadač na autobus je Željko Stevanović, te su objavljene njegove fotografije.

Osoba koja je imala crnu kapuljaču jutros je oko 10.40 sati ubacila bombu u autobus dok se nalazio na autobusnoj postaji u središtu Banja Luke. Navodno je osumnjičeni Stevanović ranije bio u sukobu s vozačem autobusa koji je poginuo za kojega mediji navode da je Brano Topić (53).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara