Policija istražuje je li Tomislav Saucha izvrijeđao policijske službenike na Sljemenu

Policija istražuje je li Tomislav Saucha izvrijeđao policijske službenike na Sljemenu

Foto: vlada.hr

UNUTARNJA kontrola provjerava sve okolnosti i činjenice vezano uz navodni verbalni sukob predstojnika ureda premijera Milanovića, Tomislava Sauche s policijom na zagrebačkom Sljemenu koji se dogodio prekjučer, rekao je prije sjednice Vlade ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

"Stvar je u tome da unutarnja kontrola prema priopćenju Ravnateljstva policije i u ovom trenutku provjerava sve okolnosti činjenice i bit ćete izvješteni na vrijeme" rekao je Ostojić.

Do navodnog incidenta je došlo u VIP šatoru nekoliko sati nakon što je završila druga utrka Svjetskog skijaškog kupa na Sljemen kada je Saucha prema izjavama pojednih svjedoka izvrijeđao interventne policajce. Navodno im je zaprijetio svojim poznanstvom s ministrom Rankom Ostojićem i ravnateljem policije Vladom Dominićem.

Policajci su intervenirali jer je navodno netko htio ući u VIP šator bez propusnice, a Saucha se umiješao u razgovor.

I sindikat policije je reagirao na Sauchin ispad

"Povodom medijskih natpisa o tome da je na sezonskoj utrci svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu došlo do incidenta u kojem je Tomislav Saucha, predstojnik ureda premijera Zorana Milanovića, verbalno napao policijske službenike interventne jedinice PU zagrebačke, pri čemu je istima prijetio svojim poznanstvom s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem i s glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem, Sindikat policije Hrvatske, ukoliko je do njega došlo, najoštrije osuđuje navedeni događaj, te zahtjeva provođenje brze i nepristrane provjere svih navoda iz medija.

Ukoliko je navedeno točno, a vjerujemo da je, možemo izjaviti sljedeće:

Neprihvatljivo je, a i zakonom zabranjeno, da bilo tko vrijeđa i napada policijske službenike, a još je neprihvatljivije da to čini osoba koja djeluje u sustavu državne vlasti (i to u samom njenom vrhu). Oduvijek tvrdimo da je vrijeđanje i napad na policijske službenike uvreda i napad na samu državu i njene građane. Ukoliko se navodi pokažu točnima, tražimo da se protiv počinitelja pokrene prekršajni postupak zbog kršenja čl. 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i njegovu javnu ispriku svim policijskim službenicima, osobito onima koje je, prema medijskim natpisima, verbalno napao.

Vjerujemo i nadamo se da tvrdnje o poznanstvu s ministrom unutarnjih poslova g. Ostojićem i glavnim ravnateljem policije g. Dominićem (na koje se g. Saucha, prema navodima, sam pozvao), kao i činjenica da se radi o predstojniku ureda Premijera, neće utjecati na neovisnost provođenja istrage od strane odjela unutarnje kontrole MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko su navodi istiniti, takvim ponašanjem je bespotrebno bačena sjena na veliki sportski događaj (svjetski skijaški skup u Zagrebu) i definitivno ne služi kao dobra reklama za Republiku Hrvatsku kao članicu EU.

Također, policijski službenici koji su djelovali na navedenom događaju ne smiju snositi nikakve posljedice, već dapače, trebaju biti nagrađeni zbog profesionalnog obavljanja svog posla.

Obzirom na sve navedeno, očekujemo da, ukoliko se navodi pokažu točnima, odreagira i sam premijer g. Milanović, te sankcionira predstojnika svog ureda g. Sauchu.", napisali su iz Sindikata policije te naveli kako su poslali i zahtjev premijeru Milanoviću da sankcionira Sauchu ako je sve navedeno točno.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara