Policija u Rijeci uklonila transparent "Don Linić i njegovi poslušni egzekutori"

Policija u Rijeci uklonila transparent "Don Linić i njegovi poslušni egzekutori"

Foto: Facebook (Pokret otpora-Riječani protiv korupcije)

SKUPINA građana nazvana Pokret otpora - Riječani protiv korupcije i organiziranoga kriminala danas je na pročelje zgrade u Ulici Ante Starčevića u središtu Rijeke postavila golemi natpis s fotografijama deset osoba iz političkog života, pravosuđa i gospodarstva Rijeke prozvanima za zajedničku korupciju.

> Odvjetnici: Slavko Linić nije mafijaški kum

Komunalno redarstvo grada Rijeke, uz pomoć policije, nakon nekoliko sati skinulo je natpis zbog remećenja javnog reda i mira te uznemiravanja javnosti.

Na natpisu dugom petnaestak metara i visokom oko četiri metra napisan je naziv skupine - Pokret otpora te dva datuma, 20. studenoga prošle godine i 20. studenoga ove godine, čime se obilježava prva godišnjica tog pokreta otpora, te "Don Linić i njegovi poslušni egzekutori".Tu su fotografije i imena Slavka Linića, predsjednika Županijskoga suda u Rijeci Veljka Miškulina, bivšega županijskog državnog odvjetnika Dorisa Hraste, zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čuline, policijskog djelatnika Marijana Perice, Višnje Felker i Tee Borčić iz riječke Porezne uprave, gradonačelnika Vojka Obersnela, bivše ravnateljice Direkcije za poslovne prostore u gradu Rijeci Željke Marković i poduzetnika Mirka Pavičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod njihovih fotografija je natpis "Dok ovakvi vladaju, nema sreće nama ni našoj djeci, a ni unucima, grijeh se oprašta, ali korupcija ne. Neka ovo bude njihov stup srama".

Poduzetnica Slavica Šota iz Pokreta otpora, koja je zakupila prostor u zgradi na čijem je pročelju postavljen natpis, rekla je novinarima da je Rijeka grad iz kojeg je potekla korupcija te da je Slavko Linić mentor svim zlima koja se šire i izvan Rijeke. Za sve navedene ustvrdila je da su umreženi u kriminal te da se građani zbog toga nemaju kome obratiti.

"Oni otimaju privatnu imovinu i narušavaju ljudska prava", ocijenila je.

Najavila je da će sljedeći natpis biti još veći te da će ga izvjesiti na neboderu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara