Poljoprivredna komora: Donacije za Gunju propadaju jer ih nema tko prevesti

Foto: Hina

PREDSTAVNICI Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) sutra će održati konferenciju za novinare da bi upozorili na problem propadanja donacija stočne hrane za Gunju, i to zbog toga što donacije nema tko prevesti.

"Zbog posljedica od nedavnih poplava poljoprivredni proizvođači izgubili su svoje domove i poslove u poljoprivrednoj proizvodnji. Na žalost, daljnjih godinu dana neće moći proizvoditi hranu za vlastite potrebe i za stoku. Od početka poplava pa do danas Hrvatska poljoprivredna komora prikuplja donacije stočne hrane, pomaže oko transporta iste i šalje na ugrožena područja. S obzirom da će stočna hrana biti potrebna cijelu godinu, poljoprivredni proizvođači neumorno zovu našu instituciju i žele poslati što više hrane u skladišta. Do sada je Hrvatska poljoprivredna komora putem donacija prijevoznika i naftnih kompanija koordinirala prijevoz za oko 1200 tona stočne hrane i sijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je u našim evidencijama zabilježeno još oko 3000 tona stočne hrane za koje je potrebno cca 25.000 litara goriva i 125 kamiona.

Zbog velike potrebe na terenu, uputili smo dopise Hrvatskom Crvenom križu, Ministarstvu obrane, Zagreb Holdingu i svim zainteresiranima za pomoć oko transporta, ali prijevoz stočne hrane nisu smatrali prioritetnim.

Sada, nakon dva mjeseca 'natezanja' stočnoj hrani koja je namijenjena za Gunju, zbog vremenskih prilika prijeti propadanje", poručuju iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara