Poludjeli otmičar iz Đurđevca prijavljen zbog otmice, pokušaja ubojstva i ilegalnog posjedovanja oružja

Foto: MUP

POLICIJSKI službenici PU koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad Zdravkom Kenđelić zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, priopćili su iz te policijske uprave.

Kenđelić  je u ponedjeljak, 10. ožujka, oko 8.50 sati u trgovačkom centru u Đurđevcu, nakon što je zaštitaru vratio prethodno otuđeni sapun, istome prijetio, te repetirao i uperio cijev pištolja u pravcu zaštitara.   

Potom je oko 18.45 sati u Đurđevcu u Grkinskoj ulici, u dvorištu kuće  tijekom provođenja policijskih izvida zbog prijetnje, u namjeri da ubije službenu osobu ispalio najmanje tri hica iz pištolja u pravcu policijskih službenika, no nije ih pogodio.

Policijski službenici su u cilju odbijanja napada u pravcu osumnjičenika iz službenog pištolja ispalili četiri hica, no ni oni njega nisu pogodili.

Kenđelić se nakon toga dao u bijeg te prišao zaustavljenom automobilu Peugeot 407 koprivničkih registracijskih oznaka. Uz prisilu prema 39-godišnjoj vozačici s njom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah su poduzete opsežne mjere potjere i traganja za osumnjičenikom u koje su uključeni svi raspoloživi policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke, uz punu pomoć kolega iz susjednih Policijskih uprava, te pripadnici Specijalne policije - Antiterorističke jedinice Lučko i Zrakoplovne jedinice. Također, korištena je i sva raspoloživa tehnika, uključujući termovizijske uređaje i policijski helikopter.

Nakon što su policijski službenici PU koprivničko-križevačke utvrdili kretanje osumnjičenika, vozila i oštećene na koprivničkom području, isti su praćeni i pripremana je akcija uhićenja uz punu skrb o sigurnosti oštećene i drugih građana.

U utorak, 11. ožujka, oko 8.20 sati u Zagrebu na Slavonskoj aveniji završila je akcija potjere i osumnjičenik je uhićen uz uporabu sredstava prisile, a oštećena 39-godišnjakinja je oslobođena i tijekom događaja nije ozlijeđena.

Pištolj koji je upotrebljavao tijekom počinjenja kaznenih djela osumnjičeni je posjedovao bez odobrenja. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari  protiv Zdravka Kenđelića je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara