Poništen natječaj za autocestu kroz Baranju, u Saboru traže odgovor resornog ministra

Poništen natječaj za autocestu kroz Baranju, u Saboru traže odgovor resornog ministra

Foto: Index

ZASTUPNIK HDSSB-a Krešimir Bubalo zatražio je u četvrtak u Saboru očitovanje ministra prometa i predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta (HAC) jer je, kaže, ostao šokiran kad je pročitao da je HAC poništio natječaj za autocestu i koridor kroz Baranju.

"Šokirani smo kad smo danas vidjeli da je natječaj poništen jer se dva puta tijekom njega mijenjala dokumentacija. Tražimo odgovor i resornog ministra i predsjednika uprave HAC-a", poručio je Bubalo.

Ne samo da je, kaže Bubalo, šok izazvala činjenica da se neće raditi žila kucavica za Slavoniju nego i zbog toga što građevinska operativa koja radi most na Dravi nakon njegovog završetka neće imati posla. "Tko je krivac zato što će koridor 5C čekati 2020.? Za nas je to nemoguće", poručio je Bubalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske autoceste poništile su natječaj za izvođenje radova za autocestu između Belog Manastira i Mosta Drava, jer nisu htjele riskirati s probojem rokova izgradnje zbog čega bi u pitanju bilo povlačenje novca iz fondova EU-a pa bi kompletni trošak pao na HAC, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik Uprave HAC-a Davor Mihovilić.

Najavio je ponovljeni natječaj na kojem će HAC i Mađarska zajedno pokušati doći do sufinanciranja iz fondova EU-a i to za dionicu Most Drava-Mohač.

Novinarima čelnici HAC-a nisu decidirano odgovorili zbog čega su u natječaju propisani rokovi koji su se pokazali prekratkim i kako to da se nije vodilo računa o obimu operacije dovoženja materijala na trasu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara