Poplave zbog obilnih kiša: Bujica u Italiji odnijela oca i sina!

Foto: crometeo

VATROGASCI i spasiteljske službe i dalje tragaju za dvoje nestalih Švicaraca, ocem i šestogodišnjim sinom, koji su nestali protekle noći oko 21:30. Na njih je naišao plimni val nabujale rijeke na mostu u talijanskom gradu Massa Marittima. Muž, žena i njihov sin vraćali su se s plantaže na kojoj su boravili prethodnih dana. Kada su stigli do mosta, vidjeli su da je vodostaj rijeke vrlo visok. Zaustavili su se, žena je izašla iz automobila, a samo nekoliko trenutaka kasnije stigao je plimni val koji je sa sobom povukao automobil s ocem i sinom, javlja Crometeo.

Automobil je pronađen, no u njemu nije bilo nikoga. Spasilačke službe cijeloga dana obilaze obje obale nabujale rijeke i intenzivno pretražuju cijelo područje, no bez uspjeha do večernjih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge ulice u provinciji Grosseto bile su zatvorene za promet tijekom subote, nakon što su područje pogodile velike poplave zbog obilnih kiša. Dijelovi Italije zadnja 24 sata primili su preko 100 litara kiše po kvadratnom metru. Obilne oborine donijela je ciklona koja se nalazi nad sjeverozapadnim dijelom Italije, a naglašenije će djelovati na vrijeme u Hrvatskoj sljedećih dana.

Ipak, najjači razvoj olujnih oblaka u Italiji zabilježen je u subotu ujutro na području Sicilije. Palermo i okolica iskusili su pravo grmljavinsko nevrijeme, a nestabilno će biti i u nadolazećoj noći. Najviše kiše do 14 sati palo je u Niscemi – 96 litara, slijede Partanna 82, Termini Imreses 72, Palermo i Gela sa 73 litre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara