Popustile gužve: Nema dužih čekanja i kolona na autocesti prema moru

Foto: HAK

NA AUTOCESTI A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora više nema dužih čekanja ni kolona vozila, a prema Zagrebu kolona je duga oko 7 kilometara, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18,15 sati.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, kao i duž Jadranske magistrale (D8), Istarskog ipsilona, na Krčkom mostu i na prilaznim cestama turističkim mjestima.

HAK vozače upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila i moli za strpljenje. Povremeno dolazi i do zastoja, posebice u blizini odmorišta, čvorova i kroz tunele. Vozače i suputnike u kolonama HAK upozorava da ne izlaze iz vozila, ističe HAK.

Kolone vozila na autocestama: A1: kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 7 km; - A7 granični prijelaz Rupa-čvor Diračje: kod naplatnih postaja Rupa u smjeru mora kolona je duga oko kilometar. U smjeru mora vozila se povremeno preusmjeravaju od graničnih prijelaza Rupa i Pasjak državnom cestom D8 do čvora Jurdani gdje se mogu spojiti na autocestu A7.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku: Požane (čekanja oko 15 min), Metković, Pasjak, Rupa i Brgat (čekanja od 30 min do 1 sat); na izlasku: Bajakovo (kolona oko 6 km), Rupa (čekanja oko 30 min); u oba smjera na Macelju (čekanja oko 20 min), Kaštelu (čekanja od 1 do 2 sata), Staroj Gradiški (čekanja oko 40 min), Karasovićima (čekanja oko 1 sat).

Na Bajakovu je pojačan izlazak i teretnih vozila, kolona je duga oko kilometar.

Tijekom turističke sezone, a posebice vikendima, na GP Metković pojačan je promet. Savjetuje se vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, na kojem nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, uz pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka.

 Gužve i na granicama

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:
- na ulasku: Macelj i Požane, (čekanja oko 15 min) Kaštel, Pasjak i Rupa (čekanja od 30 min do 1 sat), Metković (čekanja oko 3 sata);
- na izlasku: Bajakovo (kolona oko 5 km), Kaštel i Rupa (čekanja oko 30 min);
Na GP Bajakovo pojačan je izlazak i teretnih vozila, kolona je duga oko 1 km.

Tijekom turističke sezone, a posebice vikendima, na GP Metković pojačan je promet. "Savjetujemo vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, na kojem nema dužih čekanja.", poručuju iz HAK-a.

Tijek prometa u Hrvatskoj pratite na Indexu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara