Potonuo brod s imigrantima kraj Italije: Poginulo je najmanje 114 osoba, stradale trudnice i djeca

Screenshot: YouTube

SVAKIM satom raste broj stradalih u potonuću brodice koja je prevozila imigrante iz Afrike u Europu. Prema posljednjim informacijama u nesreći je stradalo 114 osoba, a više od 150 je spašeno iz mora. Isti broj osoba smatra se nestalim tako da bi stradalih moglo biti i više. Brodica je potonula u noći na četvrtak kraj talijanskog otoka Lampedusa.

Vlasti s talijanskog otoka objavili su da se broj stradalih popeo na 94, no ronioci su prijavili da su kraj broda koji se nalazi na dnu mora vidjeli 20-ak tijela. Brod dugačak 20 metara prevozio je 450 do 500 osoba prema otoku Lampedusa koji je bliži Africi nego Italiji. Lampedusa je česta destinacija krijumčara koji naplaćuju na tisuće dolara kako bi prevezli ljude u Europu. Najčešće se to radi na starijim brodicama koje nisu sposobne podnijeti tako veliki teret pa često dolazi do tragedija.

Brod je krenuo iz Tripolija a na njemu su bili imigranti iz Eritreje, Gane i Somalije. Procjenjuje se da je na brodu bilo oko 100 žena, a za sada su spašene samo tri. Među stradalima su bile i dvije trudnice. Nijedno od 10-ak djece koja su se našla na brodu nije spašeno, javlja AP.

Na brodu je došlo do problema s motorom kojeg nije bilo moguće popraviti. Krijumčari inače imaju kraj sebe satelitske mobitele kojim bi javili da imaju problema, no ovog puta to nije bio slučaj. Kako bi pozvali pomoć zapalili su vatru na brodu. Putnici su se u tom trenutku preselili na drugi kraj i tako uzrokovali prevrtanje broda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara