Potraga je prekinuta: Izvučeno 70 tijela od 162 nestalih sa zrakoplovom AirAsia

Potraga je prekinuta: Izvučeno 70 tijela od 162 nestalih sa zrakoplovom AirAsia

Foto: FAH

INDONEZIJSKA vojska prekinula je danas operaciju potrage i izvlačenja mjesec dana nakon pada putničkog zrakoplova AirAsie u more u kojemu je izgubilo život svih 162 putnika i članova posade, izjavili su mornarički dužnosnici.

Airbus A320 nestao je s radara tijekom loših vremenskih uvjeta 28. prosinca dok je letio iz Surabaje, drugog po veličini indonezijskog grada, za Singapur.

U višenacionalnoj operaciji potrage i spašavanja pronađeno je 70 tijela u Javanskome moru, a nakon što je otkriven trup aviona vjerovalo se da će iz njega biti izvučeno još mrtvih. Međutim, loši vremenski uvjeti i slaba vidljivost pod morem otežali su napore mornaričkih ronioca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Operacija je trajala 30 dana i sada je tim povučen", rekao je novinarima čelnik mornaričke zapadne flote kontraadmiral Widodo u Pangkalan Bunu, bazi operacije potrage.

"Ispričavamo se obiteljima žrtava. Pokušali smo sve što smo mogli kako bi pronašli nestale žrtve", kazao je.

Civilna Nacionalna agencija za potragu i spašavanje priopćila je da bi mogla nastaviti s potragom za tijelima. Međutim, njezine će napore otežati gubitak velikih vojnih plovila i opreme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara