Potres jačine 6,1 stupanj pogodio Filipine: Nema štete niti upozorenja od tsunamija

Potres jačine 6,1 stupanj pogodio Filipine: Nema štete niti upozorenja od tsunamija

Foto: AFP

POTRES jačine 6,1 stupanj zatresao je područje zapadno o glavnog filipinskog otoka Luzona, izvijestili su američki seizmolozi. Još nema izvještaja o žrtvama u ovom potresu, a nije izdano niti upozorenje od moguće pojave tsunamija.

Epicentar potresa bio je na dubini od 35 kilometara u 6:18 sati po lokalnom vremenu oko 182 kilometara sjeverozapadno od glavnog filipinskog grada Manile. Filipinski institut za vulkanologiju i seizmologiju je izmjerio jačinu potresa od 6 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef civilne zaštite Benito Ramos je kazao da se potres osjetio u mnogim područjima, uključujući i Manilu, ali da još nema izvještaja o štetama ili žrtvama. Filipini leže na pacifičkom "Vatrenom prstenu" - pojasu oko Pacifičkog oceana u kojem se nalaze aktivni vulkani i nestabilni kanali ispod oceana.

Jedan rasjed prolazi točno kroz Manilu, grad sa 12 milijuna stanovnika, za kojega vladini seizmolozi upozoravaju da nije spreman za jači potres. U veljači je potres jačine 6,7 stupnjeva pokrenuo odrone koji su ubili više od sto ljudi u središnjem dijelu Filipina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara