Povezivanje Kine i Hrvatske: CSEBA osniva privatnu aviokompaniju

Povezivanje Kine i Hrvatske: CSEBA osniva privatnu aviokompaniju

Ilustracija: scx.hu

CHINESE Southeast Europe Business Association (CSEBA)  u suradnji sa stranim partnerima, počela je s aktivnostima na osnivanju nove privatne aviokompanije.

Ta će aviokompanija direktnim letovima povezivati Hrvatsku s gradovima jugoistočne Europe i centralne Azije.
 
 
Između ostalog, nakon 23 godine, direktnom zračnom linijom trebali bi biti povezani Zagreb i Beograd. Očekuje se da će cijene avio karata biti u razini cijena low cost prijevoznika.
 
"Planirani su turistički čarter letovi između Hrvatske i Kine. Kineski turisti traže nove destinacije, a zahvaljujući nedavnim inicijativama hrvatskog Ministarstva turizma, postoji veliki interes Kineza za Hrvatsku“, izjavio je predsjednik Predsjedništva CSEBA-e Mario Rendulić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prošle godine van Kine otputovalo je blizu 100 milijuna putnika. Kineski turisti prošle su godine na inozemna putovanja potrošili rekordnih 129 milijardi dolara.
 
Daleka tržišta, među koje svakako spada i Kina, predstavljaju veliki potencijal za turizam Republike Hrvatske, a turisti iz Kine u Hrvatskoj već nekoliko godina ostvaruju kontinuirani dvoznamenkasti rast turističkog prometa.
 
Prošle godine u Hrvatskoj je zabilježeno 43 tisuće dolazaka i 65 tisuća noćenja kineskih turista, a idućih bi godina ta brojka trebala biti prilično veća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara