Pozaić Jovanovića optužio za pranje mozga, ministar mu odgovorio: Pročitajte što vam piše papa Franjo!

Pozaić Jovanovića optužio za pranje mozga, ministar mu odgovorio: Pročitajte što vam piše papa Franjo!

Foto: Hina

POMOĆNI biskup zagrebački Valentin Pozaić predvodio je u petak misno slavlje povodom Svih svetih u Crkvi Krista kralja na zagrebačkom Mirogoju te je u svojoj propovjedi indirektno optužio ministra ovanovića za pranje mozga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Čovjek blaženstava pozvan je da progovori svaki put kad istina postane predmet trgovine, kad dizanje ruku u ime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima. Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna: razaranje ustanova nosivih stupova zdravog društva, među kojima su brak i obitelj, umjesto zdravog odgoja, nameće se ideologija pranja mozga", kazao je Pozaić.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović poručio je na Facebooku Pozaiću da se ugleda na papu Franju.

Je li mons. Pozaić pročitao bar jednu knjigu koju je napisao papa Franjo!? Nakon još jedne njegove "propovijedi" siguran sam da nije, jer papa Franjo kaže: "Užasavam se intelektualaca koji nemaju talenta i etičara koji u sebi nemaju dobrote... . Etika je cvijet ljudske dobrote. Ukorijenjena je u sposobnosti da budemo dobri, koju posjeduje čovjek ili društvo. Inače se pretvara u moraliziranje, lažnu etiku i nakraju u vrhunac licemjerja. Pametnome dosta!", napisao je Jovanović na Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara